szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Képnézegető programból annyi van, mint égen a csillag.

Képnézegető programból annyi van, mint égen a csillag. Mutattunk már kis rendszerigényűt, gondolkodó képkatalógust, sőt, látványosra is volt már példa. A Picasa és az IrfanView pedig - több más hasonló programmal egyetemben - többször is szerepelt már oldalunkon. Ezúttal ismét a látványos megoldások felől közelítünk a témához.

A Viewer2 meglehetősen egyszerű neve egy sokkal izgalmasabb alkalmazást takar, mint azt az elsőre gondolnánk. 
Funkciókínálatát tekintve nem veheti fel a versenyt mondjuk az IrfanView-val, cserébe viszont egy érdekes megközelítést alkalmaz a képek rendszerezésére.
Elindítása után teljes képernyőn dolgozhatunk vele. Ha az egérkurzort a képernyő teteje felé mozgatjuk, megjelenik a funkciókat rejtő ikonsor.
Ha kiválasztjuk a képeket tartalmazó mappát, azonnal elkezdhetjük nézegetni képeinket, teljes képernyőn, vagy akár nézőképként. Utóbbi esetben a program felületén szabadon rendezgethetjük fotóinkat a fogd és vidd módszerrel.

Sőt, a program különféle szempontok szerint képes átrendezni a képernyőn a fotók elrendezését (dátum, felbontás, címkék stb.). A címkéket, azaz a keresést segítő kulcsszavakat mi adhatjuk meg, minden egyes képnél, így később pillanatok alatt szűrhetünk bármilyen kulcsszóra, majd a megtalált képeket rendezgethetjük.
A keresés egyébként a program legfőbb erőssége, nagyjából olyan, több szempontot is figyelembe vevő módszert használhatunk, mintha az interneten keresnénk, mondjuk a Google-ban.
Emellett a különleges, látványos felület jöhet még szóba pozitívumként, mert igazán más előnye nincs a Viewer2-nek. Szerkesztési funkciók hiányában nem tudjuk kiváltani vele a cikk elején említett alkalmazásokat, ráadásul a felület miatt elég memóriaigényes is.
Ettől függetlenül, aki kifejezetten látványos képnézegetőre vágyik, annak jó választás lehet ez a program is. Ám mivel a jelenlegi verzió még néha kicsit megbízhatatlanul működik, inkább csak a kísérletező kedvűeknek ajánljuk a használatát. Ha viszont még javítanak a fejlesztők a megbízhatóságon és a sebességen, egy nagyszerű kis képnézegetővel gyarapodhat a freeware kínálat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: Bilbao nem vállalta nézők beengedését, elvették tőle a rendezést

Foci-Eb: Bilbao nem vállalta nézők beengedését, elvették tőle a rendezést

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

Kihajítják a Premier League testületeiből a Szuperligába jelentkező klubok vezetőit

Kihajítják a Premier League testületeiből a Szuperligába jelentkező klubok vezetőit