szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több jól használható és a megszokott szoftvereket kiváltó...

Egyre több jól használható és a megszokott szoftvereket kiváltó, ingyenes programot, szolgáltatást kínál a Google, amely mind nyíltabban tör a számítástechnikai egyeduralomra (mintha néhány éve lett volna egy másik ilyen cég is…). Sokan kedvelik is felhasználóbarát (és emellett vitathatatlanul remek) levelezőrendszerüket, ugyancsak jó páran szerkesztenek közösen táblázatokat Google-alapokon (például a techline szerkesztői is), hogy a Picasáról már ne is szóljunk (ami ugye 2004 nyarától már a Google kínálatát színesíti). 
Egy ügyes kis alkalmazás bevetésével az Asztalunkról érhetjük el ezeket a fontos Google szolgáltatásokat, azaz nincs szükség arra, hogy megnyissuk a böngészőnket, és onnan navigáljunk hozzájuk.

Az Asztalról indíthatók a Google szolgáltatások

A GMDesk egy olyan, Adobe AIR technológia segítségével készített alkalmazás, amellyel úgy indíthatjuk az Asztalunkról a Gmail, a Picasa, a Google Calendar, a Google Docs stb. szolgáltatásokat, mintha azok különálló alkalmazások volnának. Mint említettük, a program az Adobe AIR technológiát használja, ezért legelőször, amennyiben még nincs a gépünkön, az Adobe AIR keretrendszert kell letöltenünk (ugyancsak megtalálható a fenti weboldalon). Ha ez megtörtént, már installálhatjuk is a GMDesk-et, amelynek az ikonja pillanatok alatt megjelenik az asztalunkon.
Ezek után, ha csak a leveleink érdekelnek (és persze Gmailt használunk), elég, ha erre az ikonra kattintunk, máris megnyílik a levelezőrendszer (ez az alapbeállítás), ahol csak a legfelső sor emlékeztet arra, nem böngészőből jutottunk ide.

Ebben a sorban ugyanis néhány olyan opciót találunk, amellyel megváltoztathatjuk a kezdőoldalt, megnézhetjük, hogy milyen billentyűkombinációkkal válthatunk az egyes Google alkalmazások között (Preferences), illetve teljes képernyőssé nyithatjuk a Google ablakot, és természetesen kiléphetünk a programból.
Ez az alkalmazás elsősorban azoknak ajánlható, akik a munkájuk során nem érnek rá szörfözgetni, viszont gyakran használják a Google egyre kiforrottabb szolgáltatásait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell

Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell

Jude Law hatodszor is apa lett

Jude Law hatodszor is apa lett

Ki neveli a gyereket, ha az anya újra dolgozni kezd?

Ki neveli a gyereket, ha az anya újra dolgozni kezd?