szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Persze nem kell sokat várnunk, pár év és dobálhatjuk kifelé immáron...

Persze nem kell sokat várnunk, pár év és dobálhatjuk kifelé immáron „lassúnak” számító USB 2-es megoldásainkat. Az USB 3 sebessége (5 Gbps) tízszer annyi, mint a pillanatnyilag csúcsnak számító USB 2 sebessége. 

Miért is jó ez? Nos, azon felül, hogy nemsokára fénysebességgel másolgathatunk USB kulcsainkra több gigabájtnyi adatot, az élet rengeteg területén hasznos lesz majd az új, gyorsabb USB.

Webkamera stream 1920x1080-as felbontásban

Az egyik legjobb példa erre a webkamera-piac. A Point Grey rögtön be is mutatta,  mire képes az új technika: 1920x1080-as felbontásban, tömörítetlen formában közvetítettek stream-et az IDF kiállításon (egy óriási, 42”-es monitoron, ezzel is rájátszva kicsit az egészre).

A kamera persze csak prototípus, szóval ne rohanjunk még a boltba...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!