szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy az legutóbbi szavazásunknál kiderült, a WinAmp sokak kedvenc...

Ahogy az legutóbbi szavazásunknál kiderült, a WinAmp sokak kedvenc zenelejátszó programja, így bizonyára sokan teszik majd fel a Windows 7-re is.
A Windows 7 új Tálcája nem csupán szebb, mint az elődei, hanem sokkal több funkciót is kínál. Így például az arra felkészített alkalmazások a Tálcán őket jelképező gombokkal számtalan extra lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, illetve egyszerűsíthetik különböző funkcióik elérését is. A Windows Media Player ebből a szempontból remek példa a Windows 7-ben, hiszen a lejátszó ablakának megnyitása nélkül tudunk váltani a dalok között, vagy egy kattintással elérhetjük a korábban megnyitott fájlokat.

Eredetileg nem sokat tud...
...de a kiegészítés jót tesz neki.

Hasonlót a WinAmp egyelőre nem tud magától, viszont egy ingyenes kis kiegészítő segítségével rengeteg bónusz funkcióhoz juthatunk.
A Win7Shell pillanatok alatt telepíthető, és a későbbiekben a WinAmp Preferences/Plug-ins/General Purpose részében teljesen testre is szabható. 

További információk, testre szabható formában

A számos extra egyike, hogy ettől kezdve egy jobb kattintással elérjük a már lejátszott dalok listáját és azonnal ugorhatunk a hallgatni kívántra.

Akár a lejátszás folyamatát is jelezheti a Taskbar gombja

Emellett ha az egérkurzort a gomb fölött tartjuk, extra információkat jeleníthetünk meg az éppen játszott dalról. Azt, hogy ez milyen formában történjen (hogyan nézzen ki, és milyen információk jelenjenek meg), mi magunk is megszabhatjuk a plug-in beállításainál. Ilyenkor akár vezérlőgombokat is tehetünk a megjelenő információs ablakra, így léptetéshez, szünethez meg sem kell nyitnunk a WinAmp ablakát.

Mindent átalakíthatunk benne

Ezen felül a Tálca gomb egyértelműen mutatja, ahogy halad előre a dal lejátszása (zöld folyamatjelző), sőt ezt a folyamatjelzőt akár VU meter funkcióra is állíthatjuk!

Folyamatjelző...

A Win7Shell rendkívül jól testre szabható, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő beállításokat. A használatával szinte tökéletesen integrálhatjuk a népszerű lejátszót a Windows 7-be.
Korábban egyébként mutattunk egy hasonló rendeltetésű kis programot, amely a GMail használatát teszi még kényelmesebbé Windows 7 alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljárást indított a Vodafone és a Telekom ellen a GVH

Eljárást indított a Vodafone és a Telekom ellen a GVH

Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát

Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát

Alaposan megvadították a Kecskeméten gyártott szupersportos Mercedest

Alaposan megvadították a Kecskeméten gyártott szupersportos Mercedest