szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg nem vagyunk egyedül különös vonzódásunkkal az USB-s...

Valószínűleg nem vagyunk egyedül különös vonzódásunkkal az USB-s ketyerék iránt – szinte minden PC-s felhasználó imádja ezeket a szerkezeteket. Szerencsére rengeteg hasznos USB-s kiegészítő is létezik (sőt lassan jön az USB 3 is, ami szupergyors lesz), ráadásul az USB-s „kulcstartókhoz” elég sok gyakorlatias, hasznos tipp létezik.

De persze mindig van az éremnek másik oldala is: rengeteg mókás, felesleges, vicces vagy éppen borzasztóan gagyi USB-s kiegészítő is napvilágot látott már (sőt van tíz olyan, amit soha nem vásárolnék meg…)

Idén ősszel sem hanyagolnak el minket a gyártók – lássuk melyek a kedvencek az eddigi felhozatalból!

Kémkedő USB 
Bár nem új dolog, most azonban újabb ráncfelvarráson esett át, a híres USB-keylogger, azaz „billentyűzetkém”. Igaz, szoftveresen is megoldható a dolog, ez azonban macerás, mert telepíteni kell a célgépre, és erre nem mindig van lehetőség.

Egyszerűbb egy óvatlan pillanatban beledugni az áldozat gépébe ezt a ketyerét, és máris minden billentyűzetleütés naplózva lesz, beleértve a jelszavakat és a malackodó e-maileket is (ejnye). A legjobb az egészben, hogy nincs olyan „otthoni” antivírus/tűzfal vagy egyéb biztonsági szoftver, ami képes észrevenni. Profi védelem persze kiszúrja, sőt a felhasználó is, ha van olyan paranoiás, hogy minden használat előtt bekukkant a számítógépe mögé. 

Szappan-egér 
Az Elecom (japán, mi más lenne) legújabb modellje, egy hagyományos USB-s egér. Csak éppen szappan formájú. Sajnos csak Japánban kapható, ami nagy kár, mert szívesen vettem volna egyet.

3rd Space Gaming Vest 
Az idei expók (főleg a Tokyo Game Show) legnagyobb sztárja, kétségtelenül a 3rd Space mellény volt. Ránézésre semmi extra (bár kicsit kényelmetlen és meleg) – ha azonban magunkra vesszük, és elkezdünk játszani (mondjuk egy kis Fear 2-t, vagy Half Life-ot) rögtön megértjük mi benne a poén. Ha ugyanis a játékban az ellenfél eltalál minket, akkor a mellény „megcsíp”.

Egészen pontosan sűrített levegős patronokkal utánozza a lövedék becsapódását (természetesen nagyjából a megfelelő helyeken). No nem kell megijedni, nem akkorát csap, mint egy igazi lövedék, de azért érezni. Jelentősen  megnöveli a játékélményt, persze egy-egy hosszabb Gears Of Wars este után tele leszünk kék-zöld foltokkal, hacsak nem vagyunk olyan profik, hogy senki sem talál el minket. A fejlesztő már dolgozik a hozzávaló sisakon is, hogy a fejlövés élményéből se maradjon ki a játékos. Ezt is megértük: kétszáz dollár egy fejlövésért… 

USB-s érintőképernyő 
A MIMO 720S leginkább a netbook tulajdonosok szívét dobogtatja meg. Ez a mini-képernyő USB-n keresztül csatlakoztatható, és rögtön működik is, természetesen érintőfunkciókkal együtt, mivel ez egy touch-screen. Maximum felbontása 800x480, ami nem sok, de cserébe szuperhordozható, könnyű, és egyszerű beüzemelni. Ráadásul nem is drága, 220 dollár (hazai forgalmazóról egyelőre nem tudunk).

Verbatim USB-s merevlemez 
Tulajdonságait tekintve, a Verbatim által bemutatott külső USB-s merevlemez amolyan közepes kategória: maximum 500GB-os (kár, hogy 1 TB-os még nincs), és 5400 rpm-es (ami nem a legjobb ugyebár.)

Mindez azonban megbocsátható: az InSight névre hallgató eszköz ugyanis egyszerűen gyönyörű, ráadásul kicsi és könnyű is (164g).  Egy 32x128 pixeles kijelzőn követhetjük nyomon a lemez állapotát (szabad kapacitás, stb.), még akkor is, ha éppen ki van húzva a számítógépből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?