szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple legújabb csodafegyvere, a bivalyerős, két videokártyával és...

Az Apple legújabb csodafegyvere, a bivalyerős, két videokártyával és óriási kijelzővel rendelkező, ám mégis vékony és pehelykönnyű MacBook Pro. Nincs egyedül azonban a piacon: bármennyire is impozánsak a MacBook Pro hardverparaméterei, játszva találunk hasonlót, sőt jobbat a nagy gyártók kínálatában. Az egyetlen, ami igazán kiemelte ezt a gépet a többi közül, az a dizájn volt: strapabíró alumíniumborítás, fekete gombok, vékony kivitel, nagy kijelző. 

Az új HP Envy 15 dizájnere nem sokat szöszölt a gép megtervezésekor: valószínűleg rápillantott unokaöccse konyhában heverő MacBookjára, majd papírt, ceruzát ragadott, és öt perc múlva el is készült az új HP Envy!

A hasonlóságnak azonban itt vége is van: a HP Envy 15 ugyanis, ha egy árnyalattal is, de jobb lesz, mint az Apple hasonló gépe: 1 GB-os ATI Mobility Radeon HD 4830 videokártya, 4GB DDR3 memória (maximum 16 GB memóriát lehet belepakolni a gépbe), 15”-ös UltraBright kijelző. A hatcellás akkumulátor szuper hosszú üzemidőt biztosít majd (állítólag), érdekességképpen pedig helyet kapott a gépben, egy „éjjellátó” webkamera is. Ha tehát éjszaka akarunk töksötétben videó-csevegni, akkor megtehetjük.

A gép október végétől lesz kapható, remek paraméterei mellett még „MacBook-klón”-nak is megteszi, hiszen messziről határozottan olyan, közelről pedig határozottan olyan:-) 
A 17” változatról egyelőre nincsen hír: az igazán komolya üzleti lépés az lenne, ha a HP olcsóbban árulná „Macintosh klónját”, mint amennyibe az eredeti kerül, erről azonban sajnos szó sincs. A gép megközelítőleg ezerhétszáz dollárba (kb. 315 000 forint) fog kerülni, itthon erre még rájön egy kis áfa/tréfa/miegymás – szóval a végén valószínűleg ugyanannyiba (közel félmillió forint) fog kerülni a HP Envy és a MAcBook Pro egyaránt.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Ne lopjon MacBookot!

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített...