szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Aki látott már Windowst és OS X-et egyaránt, az szembesülhetett vele, hogy alapértelmezésben az ablakok bezárására...

Aki látott már Windowst és OS X-et egyaránt, az szembesülhetett vele, hogy alapértelmezésben az ablakok bezárására, minimalizálására, méretezésére szolgáló gombok a Windowsban az ablakok fejlécének jobb, míg az OS X-ben a bal oldalán helyezkednek el.

Macen bal oldalon vannak a gombok, alapértelmezésben

Az, hogy kinek melyik esik jobban kézre, szerintünk elsősorban megszokás kérdése, viszont ha valaki a Windowsban is szeretné az ablakok bal felső sarkában látni a jól ismert három gombot, ezzel a kis alkalmazással egy másodperc alatt átalakíthatja a rendszer ezen tulajdonságát.

Windows 7, hagyományos elrendezéssel...

A LeftSider az elindítása után azonnal elvégzi a módosítást, és amíg fut, addig a Tálcára leülő kis ikonra kattintva kedvünkre cserélgethetjük a gombok pozícióját. Ha kilépünk belőle, minden visszakerül az eredeti felállásba.
Ha állandóan bal oldalra igazított gombokkal szeretnénk használni a Windowst, érdemes olyan helyre bemásolni az alkalmazást, ahonnan nem töröljük, majd bemásolni a parancsikonját a Start menü StartUp mappájába, hogy minden rendszerinduláskor automatikusan elinduljon a program is.

...és Windows 7, balra igazítva

A LeftSider működik Windows XP-n, Vistán és Windows 7-esen is, így ezek közül bármelyikben elvégezhetjük a kívánt módosítást. A háttérben futó alkalmazás memóriaigénye pedig elenyésző, így nem sok vizet zavar, ha tényleg úgy érezzük, hogy segítséget jelent az áthelyezés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokáig és kitartóan nem akartam pszichológus lenni

Sokáig és kitartóan nem akartam pszichológus lenni

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra