szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

XpizeBár már nyakunkon a Windows 7 megjelenése, és jóval többen tervezik a váltást, mint anno a Vista esetében, azért...

Xpize
Bár már nyakunkon a Windows 7 megjelenése, és jóval többen tervezik a váltást, mint anno a Vista esetében, azért lesznek, akik az XP-nél maradnak. De ők is leporolhatják kicsit a rendszert, ha ahhoz van kedvük.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

FeedDemon 3
A hírek világa fontos része életünknek. Van aki a tévéből, van aki a rádióból, van aki nyomtatott lapokból értesül a nap történéseiről. Ám aki igazán gyorsan akar hozzájutni a friss hírekhez, annak az internetet érdemes választania.
Nemrég megjelent a FeedDemon 3 Windowsra, amely eddig is az egyik legjobb volt a kínálatból, most pedig kellően átdolgozták, hogy még népszerűbb lehessen.
Az egyik, hogy ha korábban a Google Readert használtuk RSS rendezgetésre, akkor onnan néhány kattintással importálhatjuk RSS feedjeinket. Sőt párhuzamosan is használhatjuk a két szolgáltatást, a hírcsatornákat pedig folyamatosan szinkronizálhatjuk a kettő között, így ha idegen gép előtt ülünk, ugyanazokat a híreket érjük el a Google Readerrel, mint a saját gépünkön a FeedDemonban.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

LeftSider
Az alábbi kis alkalmazás nem tartozik a létfontosságú dolgok közé, de ha egy kis változatosságra vágyunk, vagy megirigyeltük az OS X bal oldali ablakvezérlőit, akkor jól jöhet. A LeftSider az elindítása után azonnal elvégzi a módosítást, és amíg fut, addig a Tálcára leülő kis ikonra kattintva kedvünkre cserélgethetjük a gombok pozícióját. Ha kilépünk belőle, minden visszakerül az eredeti felállásba.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Super Image Resizer
Ez az alkalmazás egyetlen ablakban teszi lehetővé több feladat egyszerre történő elvégzését. Csak kiválasztjuk a mappát, amelyben az átalakítandó képeket tartjuk (ha kell, a program az alkönyvtárakat is „kezelésbe veszi"), megadjuk a célmappát, ahová a kész fájlok kerülnek - ez lehet akár rögtön egy ZIP fájl is, mappa helyett -, megadjuk, hogy mit szeretnénk csinálni a képekkel, és már indulhat is a munka (a gép számára).
Lehetőségünk van méretezésre (aránytartó, vágott, nyújtott), keretezésre (választott színű és szélességű csíkkal), sőt, vízjel elhelyezésére a képeken (ez lehet szöveg, vagy kép is).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

RealWorld Cursor Editor
A RealWorld Cursor Editor nem egy Paint-szintű kis rajzprogram, amely tud egérkurzorként is menteni képeket (mint a legtöbb hasonló freeware), hanem egy meglepően komoly és praktikusan összerakott alkalmazás, amelynek segítségével a "sima" egérkurzortól az animáltig mindent készíthetünk. A munkát kezdhetjük a nulláról, vagy letölthetünk képeket, esetleg kész egérkurzorokat és átdolgozhatjuk azokat. A program eszköztára bőségesnek mondható: van rétegkezelés, variálható ecsetek és formák, testre szabható drop-shadow és emboss effektek, elmosás, élesítés stb. A rétegeket bármikor átszínezhetjük, állíthatunk fényerőt, kontrasztot és ha ez még nem lenne elég, akár Photoshop-kompatibilis szűrőket is felhasználhatunk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt