szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Itt van például az egyik kedvenc: a bizonyíték, hogy a Google fejlesztői annyira kockafejek (naná!

 Itt van például az egyik kedvenc: a bizonyíték, hogy a Google fejlesztői annyira kockafejek (naná!), hogy még a leet nyelvet is beleépítették a keresőbe. A Leet (vagy „l33t”) az igazi számítógépes kockafejek nyelve, ha esetleg nem ismerné valaki, akkor itt írtunk róla részletesen.

De lássuk, hogy is lesz a sima Google, leet-Google? Nos, egyszerűen.

Csak írjuk be a keresésbe, hogy „Google l33t”, majd válasszuk a „Jó Napom Van” (angolban „I’am Feeling Lucky”) gombot, és máris átállítottuk a keresőt leet-nyelvre. Sok sikert a kibogarászásához!

 

 

Ha animált logót szeretnénk a keresőbe, akkor is hasonló eljárást kell alkalmaznunk: írjuk be, hogy „Google loco”, és nyomjuk meg ismét a szerencsés gombot: máris kaptunk egy jópofa, „táncoló” Google logót.

Ráadásul az input form, további keresőszavak beírásakor, a szivárvány minden színében fog villogni, betűnként. Hát igen, a „Loco” már csak ilyen. 

Ha depressziósok vagyunk, akkor a már jól ismert módszerrel, a „Google  gothic”  beírásával, szuper emós keresőt készíthetünk.

A Google azonban tud Kilngon nyelven is! Ha jól beszéljük a Klingont (van pár StarTrek fanatikus, aki valóban beszéli), csak írjuk be a keresőbe, hogy „xx-klingon” és nyomjunk a lucky gombra. Készen is vagyunk, a kereső, a beállítások és minden egyéb Klingon nyelvű lesz!

 

De ha már Easter Egg-ről van szó, írjuk be, hogy „Google easter egg”, és nyomjuk meg a szerencsés gombot. A logó természetesen tele lesz tojásokkal, de ami az igazán jópofa, az a lap alján található nyuszis játék.

Az egérrel irányíthatunk egy nyulat, a feladatunk, hogy a lehulló tojásokat (ezeken betűk vannak), a megfelelő sorrendben elkapdosva kirakjuk a „Google” szót. 

És végül: a Google természetesen mindenre tudja a választ. Szó szerint mindenre. Így hát, ha beírjuk, hogy „Answer To Life, To Universe, And Everything”, majd megnyomjuk a keresést (jelen esetben nem a „lucky” gombot, hanem az igazi keresést), akkor máris megtudhatjuk, az élet, a világmindenség, és minden egyéb értelmét.

Ami nem más, mint negyvenkettő. Ha esetleg nem tudjuk miért pont annyi, akkor sürgősen pótoljuk ezt a hiányosságot.

És végül egy klasszikus (igaz, ez nem hivatalos Google, csak amolyan barkácstrükk): töröljük le a monitorról a Google-logót – kezdő bűvészeknek ideális trükk. Íme, a trükk:

És a megoldás? Nos nagyon egyszerű: ez nem más, mint egy website: csak nyissuk meg ezt az oldalt, majd miközben „töröljük” a logót, kattintsunk az egérrel – készen is van az eltűnő Google logó!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitart a kellemes őszi idő

Kitart a kellemes őszi idő

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Váratlan segítséggel kaptak el egy cserbenhagyó autóst a rendőrök

Pozitív lett Csepel polgármesterének koronavírustesztje

Pozitív lett Csepel polgármesterének koronavírustesztje