szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe bemutatta a Flash Player 10.

Az Adobe bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, emellett új HTTP-alapú, folyamatos letöltési technológiát jelentett be a Flash Platformon keresztül terjesztett videókhoz. Bemutatta az Adobe®AIR 2 szoftver jövőben megjelenő funkcióit, kiadta az Adobe Flash Builder és a Flash Catalyst szoftver második béta verzióját és elérhetővé tette az új Adobe Flash Platform Services együttműködési képességeit.

 

Az Open Screen projekt közel 50 résztvevőjének támogatásával egységes futtatókörnyezetet biztosít a különböző asztali rendszereken és mobil eszközökön. A Flash Player 10.1 támogatása várhatóan számos mobil platformon lesz elérhető, beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket.

„Izgatottan jelentjük be a Flash Platform újításainak széles skáláját az Adobe MAX 2009 rendezvényen" – mondta Kevin Lynch, az Adobe műszaki igazgatója. „A különböző eszközök, futtatókörnyezetek, szolgáltatások és kiszolgálók fejlesztéseinek gyors kiadásával egy olyan nagy és élénk tervezői és fejlesztői környezetet teremtünk, amely gazdag tartalommal és alkalmazásokkal viszi előre a web fejlődését."

Az Adobe AIR 1.0, a Flash Platform webes alkalmazások böngészőn kívüli futtatására szolgáló környezete jelentős mértékben növelte elterjedtségét: a tavalyi megjelenés óta több mint 200 millió alkalommal telepítették. Az Adobe AIR 2 – amelynek előzetese ma tekinthető meg a MAX 2009 rendezvényen és béta verziója még idén elérhető lesz – teljesen új alkalmazásokat hív életre az asztali környezetben. A fejlesztők még több szolgáltatással használhatják ki az asztali operációs rendszereket, például a háttértárak fejlettebb támogatásával, a társ-társ hálózatokkal és az UDP-hálózatok támogatásával. Az eszközök teljes munkafolyamatot biztosítanak a termelékeny tervezéshez és fejlesztéshez.

 

Ma az Adobe Labs webhelyen kiadták a nyílt forráskódú Flex keretrendszerre épülő Adobe Flash Builder 4 második béta verzióját, amely erőteljes új szolgáltatásokkal támogatja a gyors, gazdag internetes alkalmazások fejlesztését. A második béta verzió az új Flash Builder számos kódszerkesztő és tesztelési szolgáltatásának fejlettebb változatát kínálja, leegyszerűsíti a csatlakozást a Java-szolgáltatásokhoz és javítja a Flex keretrendszer új „Spark" összetevőinek használatát, így termelékenyebb munkafolyamatot biztosít a tervezők és fejlesztők között, és teljes mértékben testre szabhatóvá teszi a gazdag internetes alkalmazásokat. Emellett a Flash Builder integrálható az új LiveCycle Enterprise Suite 2 (lásd külön sajtóközlemény) rendszerrel, így a fejlesztők könnyebben hozhatnak létre vállalati gazdag internetes alkalmazásokat, és csatlakozhatnak a vállalati rendszerekhez. Az Adobe Flash Builder szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második béta verziót a www.adobe.com/go/flashbuilder4 címen találjuk.

A mai napon megjelent az Adobe Flash Catalyst második bétaverziója is. Ez az új professzionális interakciótervezési eszköz könnyedén integrálható a fejlesztési munkafolyamatba, és segítségével a tervezők gyorsan, kódolás nélkül készíthetnek kifejező felületeket és interaktív tartalmat. Az új szolgáltatások közé tartozik a videók gyors hozzáadása a projektekhez, egyéni lejátszásvezérlők használata, hangeffektusok a további felhasználó visszajelzéshez, simább mozgást biztosító, használatot megkönnyítő vezérlőelemek, valamint az SWF-kimenet mellett a projektek exportálása és böngészőn kívüli futtatása az Adobe AIR használatával. Az Adobe Flash Catalyst szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második bétaverziót a www.adobe.com/go/flashcatalyst címen találjuk.

Az Adobe Flash Platform szorosan integrálható az Adobe Creative Suite 4 termékcsaláddal, amely az iparági vezető tervező- és fejlesztőszoftverekkel szinte minden kreatív munkafolyamat kiszolgálására alkalmas. Kiszolgálók az online videotartalmak problémamentes folyamatos letöltéséhez

Valós idejű együttműködést biztosító szolgáltatások
Ma az Adobe új együttműködési szolgáltatással egészítette ki a Flash Platform Services megoldást. Az Adobe LiveCycle Collaboration Service (korábban Adobe Flash Collaboration Service) üzemeltetett szolgáltatás olyan méretezhető megoldást jelent a fejlesztők és a vállalatok számára, amelynek használatával egyszerűen hozható létre valós idejű, többfelhasználós együttműködés a meglévő vagy új gazdag internetes alkalmazásokban, így növelhető a bevétel, valamint könnyebbé válik az új ügyfelek megszerzése és megtartása. A Flash Platformra épülő és a LiveCycle Enterprise Suite 2 részeként elérhető üzemeltetett szolgáltatás a globális telepítés, karbantartás és skálázhatóság problémái nélkül biztosítja a környezetbe ágyazott együttműködés élményét.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!