szerző:
techline.hu

Aki szeretné egyetlen képernyővel megoldani a TV-t és a monitort a lakásban, annak valószínűleg eljött a Kánaán...

Aki szeretné egyetlen képernyővel megoldani a TV-t és a monitort a lakásban, annak valószínűleg eljött a Kánaán, hiszen sorra jelennek meg a gyártók az ilyen egybegyűrt készülékekkel. Ha azt szeretnénk, hogy a számítógépen munka közben egy kis ablakban, azonos monitoron nézzük a TV-adást is, akkor nem ez lesz a jó megoldás, inkább ruházzunk be egy olcsó USB-s vagy gépbe építhető TV-tunerbe.
Ha viszont felváltva használnánk a készüléket TV-ként és monitorként, akkor érdemes inkább a kombi változatban gondolkodni, hiszen így a tévézéshez nem kell bekapcsolni a számítógépet, ami fogyasztás és háttérzaj szempontjából sem közömbös.
Még jobb, ha mondjuk van egy notebookunk, hiszen ebben az esetben egy nagyszerű, 23"-os második képernyőhöz jutunk, amit bevethetünk a munka megsegítésére pluszfelületként, vagy éppen nagyképernyős televízióként is, mondjuk miközben az internetet nézegetjük a notebook saját kijelzőjén. És bizonyára akadnak még más élethelyzetek is, amikor jól jöhet egy ilyen all-in-one készülék, ez csak az igényeinktől függ.

Monitornak remek
A Samsung készüléke elsősorban monitor, hiszen tulajdonképpen arról van szó, hogy a P2370-es készülék paneljét ötvözték egy TV tunerrel. Így egy 1920x1080-as maximális felbontásra képes, 23"-os monitorra tehetünk szert, amelynek tapasztalataink szerint jó képe és megfelelő fényereje is van (fényerő: 300 cd/m2, kontrasztarány: 1000:1, dinamikus kontrasztarány: 50000:1). A válaszidő nem a leggyorsabb, de az 5 ms akár játékhoz is bőségesen elegendő.

A beállításokra szolgáló gombok kellemes piros fénnyel világítanak a kijelző alatt, de ezt természetesen kikapcsolhatjuk, ha zavarna minket (tévézésnél például szerintünk zavaró).
A menü használata nagyon kényelmes velük, azonnal reagálnak minden mozdulatra, bár a készülékhez mellékelt távirányítóval még így is kellemesebb a konfigurálás (a menü magyar nyelven is elérhető).
Szóval kapunk egy kifejezetten tetszetős – ráadásul környezetbarát – monitort, amely minden szempontból megfelel az igényeknek, szép képe van, s természetesen akár HD felbontású filmeket is nézhetünk rajta a gépről.

Tévének sem rossz
Mivel a készülék kapott egy DTV (DVB-T/C) tunert is, így akár tévéként is használhatjuk.
A P2370HD itt tulajdonképpen a monitorra van kihegyezve, így tévézéskor elvileg rosszabb képet kellene kapnunk, mintha egy nagyobb képernyős LCD TV-be ruháztunk volna be.
Szerencsére a 23"-os méret ellensúlyozza ezt a problémát, így a tévézés élménye is teljes a Samsung készülékével. A látószög egészen kellemes, de azért érdemes jól „belőni" az elhelyezést, mert ha túlságosan magasra vagy alacsonyra tesszük, az sokat ront a látványon (szerencsére a talpra szerelt készüléket könnyedén dönthetjük megfelelő szögbe). A képminőség elfogadható tévézés közben, az arányokat, nagyítást is kedvünkre állíthatjuk (igaz minél jobban kell nagyítanunk, annál "pixelesebb" képet kapunk, de ez minden készülékkel így van, érdemes megfelelő távolságból nézni a képernyőt, nem közvetlen közelről).

Csatlakozó dömping...

A színek szépek, s a MagicBright 3 funkciónak köszönhetően egy mozdulattal válthatunk az előre beállított fényerő- és kontrasztértékek között.
A beépített hangszóró nem éppen csúcsminőség, ha van rá mód, érdemes kikötni a hangot külső hangszórókra. A hangerővel nincs gond, és érteni fogunk minden párbeszédet, mert tisztán és hangosan szól, de egy musicalt vagy zenetévés adást különösebben nem fogunk vele élvezni, és ezen még a kényelmesen állítható hangszínek sem javítanak sokat.

Jól elrendezett menü

Csatlakozókban nincs hiány a készülék hátulján, vannak analóg RGB, DVI, HDMI, komponens, SCART és TV (Digital TV / Analog TV) bemenetek. Így azután egy játékkonzolt vagy bármilyen szórakoztatóelektronikai berendezést is könnyedén csatlakoztathatunk hozzá. Mivel full HD készülékről van szó, HD filmeket is remek minőségben nézhetünk rajta.

Fontos beállítások, egy gombnyomással

Van teletext is, a fontos beállítási lehetőségeket pedig egy mozdulattal elérjük a távirányító Tools gombjának megnyomásával.

Mindent egybevetve, a P2370HD tévéként és monitorként egyaránt megállja a helyét, bár az tény, hogy televízióként azért nem teljesít úgy, mintha egy nagyobb képernyős LCD TV-t vásároltunk volna, monitorként pedig DTP-s munkára nem feltétlenül előnyös a TN panel.
Cserébe viszont olcsón megússzuk a beruházást, mivel nagyjából 80 ezer forintért kapunk egy HD TV-t és egy általános felhasználásra vagy akár játékra is tökéletes monitort.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Két huszonéves fiatal halt meg hajnalban a Váci úton

Két huszonéves fiatal halt meg hajnalban a Váci úton

A horvátok is lehagynák Magyarországot az euróbevezetéssel, csak van egy kis gond

A horvátok is lehagynák Magyarországot az euróbevezetéssel, csak van egy kis gond

Pattanásig feszült a helyzet az olasz partoknál veszteglő mentőhajón

Pattanásig feszült a helyzet az olasz partoknál veszteglő mentőhajón

Benzinkutat tarolt le egy autós az M3-ason – fotók a helyszínről

Benzinkutat tarolt le egy autós az M3-ason – fotók a helyszínről

Helyben kifizette a pénzügyőröknek a 2,8 milliós bírságot egy cigicsempész

Helyben kifizette a pénzügyőröknek a 2,8 milliós bírságot egy cigicsempész

9 millió forinttól indul itthon az új BMW X1

9 millió forinttól indul itthon az új BMW X1