szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az akkori játékok ugyan egyszerűbben néztek ki, sőt sok esetben igencsak szükség volt az ember képzelőerejére, hogy...

Az akkori játékok ugyan egyszerűbben néztek ki, sőt sok esetben igencsak szükség volt az ember képzelőerejére, hogy azt lássa bennük, amire a készítők gondoltak, mégis számos nagyon szórakoztató alkotás jelent meg akkoriban.

Ezekből gyűjtöttek össze rengeteget az alábbi oldalon. A játékok zömét online, telepítés nélkül játszhatjuk, feltéve persze, hogy van Flash, Shockwave vagy Java környezet a gépünkön. Mindhárom ingyen elérhető persze, ha esetleg nem lenne telepítve valamelyik. Az online játékokat kifejezetten a futtató környezet alapján csoportosították, így külön listába kerültek a Flash/Shockwve és a Java alkalmazások. Van téma alapú kategorizálás is, így aki például autós játékra vágyik, az egy kattintással átláthatja a teljes készletet a stílusból, de itt már nem csak klasszikusokat találunk, s láttunk már jobb gyűjteményt is, lásd a Kapcsolódó anyagoknál (ráadásul ekkor annyi felé linkelnek el, hogy sosem lehet tudni, hova érkezünk...).
A 80-as évek játékai között viszont olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Kung Fu, a Donkey Kong, a Doom vagy az 1942.

A játékok hozzák a régi jó hangulatot, még akkor is, ha némelyik sajnos nem tökéletes mása az eredetinek, vagy éppen nincs meg benne az összes pálya (egyelőre).
Aki inkább offline játszana, le is tölthet néhányat, bár ezek többsége sajnos nem működik rendesen Windows alatt, így ezen az oldalon érdemesebb a helyi, online játékokra hagyatkozni.
Aki pedig inkább kifejezetten a C64-es évekre emlékezne, annak itt mutattuk meg, hogyan csaphat egész estés C64-nosztalgiabulit! :)
Aki pedig még több, esetleg modernebb online Flash játékokra vágyik, a cikk végén a Kapcsolódó anyagok részben további gyűjteményeket talál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten