szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A „Social Networking” egy magyar nyelvű hírben borzasztó rondán mutat, de sajnos még nem született megfelelő...

A „Social Networking” egy magyar nyelvű hírben borzasztó rondán mutat, de sajnos még nem született megfelelő honosítása ennek a szókapcsolatnak (a „szociális netwörk” és a „szociális háló” pedig jó ízlésű emberek között szóba sem jöhet). Talán a „közösségi oldal” megteszi, de csak átmenetileg... De nem is kell honosítanunk a kifejezést, hiszen mindannyian ismerjük: ha más nem, a mi kis saját Social Network oldalunkon, az IWIW-en keresztül - ami lassú, bugos, tele van szemetelve (spam), de a miénk!

Nemzetközi szinten a kifejezést több site-ra is használják, leggyakrabban természetesen a Twitter, a Facebook, a Last.fm, a MySpace és hasonló oldalakkal kapcsán. Az Xbox 360 egyik (ha nem az egyetlen) előnye, riválisával, a Sony PS3-al szemben, a Microsoft LIVE szolgáltatás, és az ezen keresztül elérhető extrák. Ezt a vonalat fogja még jobban erősíteni, az igaz, pár hónapos késéssel, de november 17-én végre megérkező az update. A peccselés után a konzol tulajdonosok elégedetten vehetik birtokba a Twitter, a Facebook, a Last.fm konzolra „lebutított” verzióját.

 

Megjelenésüket tekintve, mindegyik szolgáltatás nagyon ízlésesen lett implementálva a játékgép korlátaihoz (óriási betűk, egyszerű kezelés), bár a gépelés  még mindig nem tökéletes, igaz soha nem is lesz az konzolon. Tökéletes viszont arra, hogy barátaink fotóalbumait nézegessük óriási plazma tévénken, számítógép nélkül, vagy a Last.fm-et hallgassuk játék közben.

A szóban forgó közösségi oldalaknak ez óriási lehetőség, hiszen a konzol felhasználók tábora sok-sok millióra tehető (hivatalosan számok alapján harmincegymillió Xbox 360 kelt el 2009 augusztusig) és ők eddig gyakorlatilag el voltak zárva ezektől a tartalmaktól. Legalábbis az a réteg, aki konzollal igen, ellenben PC-vel nem rendelkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét