szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik remek funkció például a Slideshow vetítési lehetőség, amely nemcsak hogy egymás után játssza le a...

Az egyik remek funkció például a Slideshow vetítési lehetőség, amely nemcsak hogy egymás után játssza le a kiválasztott fotókat, hanem akár lenyűgöző kivitelű vetítést is lehetővé tesz, zenei aláfestéssel, animált témákkal. Ez nagyszerű megoldás, ha úgy szeretnénk megmutatni az összegyűlt rokonságnak a fotókat, hogy ne aludjanak el közben.

Pillanatok alatt érhetünk el látványos eredményt

Ám az iPhotóban összeállított slideshow-kat nem csak akkor mutogathatjuk, ha éppen nálunk van a família, a barátok, vagy esetleg egy MacBookot cipeltünk magunkkal.

Az így elkészült látványos vetítést akár az interneten keresztül is megoszthatjuk másokkal, például saját online tárhelyünkre felöltve, majd a linket levélben elküldve az érintetteknek. Vagy akár DVD-re kiírva oda is ajándékozhatjuk azt bárkinek. Az eljárás rendkívül egyszerű!

Ha kiválasztunk képeket vagy egy teljes albumot az iPhotóban, majd a Slideshow gombra kattintunk, azonnal elindíthatunk egy vetítést, miután a megjelenő ablakban kiválasztottuk a témát, a zenét és az egyéb opciókat. Ez a „hétköznapi" slideshow-lejátszás az iPhotóban.

Ahhoz, hogy egy slideshow-t exportálni tudjunk az általunk elképzelt beállításokkal, jelöljük ki a kívánt képeket, majd nyomjuk meg a CMD + N kombinációt.

A megjelenő ablakban válasszuk a Slideshow lehetőséget, majd adjunk az összeállításnak egy tetszőleges nevet. Még jelöljük be a Use selected items in new Slideshow opciót, majd kattintsunk a Create gombra.

Ténykedésünk eredményeként, egy bejegyzést kapunk a program bal oldali listájában, a Slideshows kategóriában. Kattintsunk rá erre a listaelemre!

Ezután a Themes gombra kattintva kiválasztjuk a sablont, a Music gombbal pedig a zenei aláfestést (utóbbit az iTunes-ból, a Garagebandből vagy az iPhoto saját zenéi közül választhatunk).

Téma kiválasztása

Ha van kedvünk, a Settings gombra kattintva eljátszadozhatunk minden kép esetében a beállításokkal, hogy melyiket mennyi ideig, esetleg milyen effekteket alkalmazva szeretnénk viszontlátni a vetítésben (a lehetőségek a választott sablontól függnek), de persze ez nem kötelező. A Preview gombbal megtekinthetjük az elkészült anyagot, és ha mindent rendben találunk, már csak az Export gombra kell kattintanunk.

Beállítási lehetőségek

Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen minőségben szeretnénk elkészíteni a videót (a Custom Export gombbal ez még jobban testre szabható).

Az Exportálás után már megoszthatjuk a kész videót

A kész videót pedig már tetszésünk szerint megoszthatjuk a YouTube-on, a DropBoxon, saját blogunkon, vagy ha a mérete engedi, akár e-mailben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe