szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A nálunk is bemutatott korábbi Mac Minit erősebb processzorral és több RAM-mal árulja majd ezentúl az Apple (a...

A nálunk is bemutatott korábbi Mac Minit erősebb processzorral és több RAM-mal árulja majd ezentúl az Apple (a kisebbik változatba 2 GB, a nagyobbikba 4 GB RAM került).

Sokkal látványosabb átalakításon ment át az iMac és a MacBook. Az iMac ezentúl 16:9-es arányú, 21.5"-os, illetve 27"-os képernyővel kapható. Utóbbit akár 2.66 Ghz-es, 4 magos Core i5, vagy 2.8 Ghz-es Intel Core i7 processzorral is rendelhetjük, de 21.5"-os változatot is alapból 3 Ghz-es Intel Core 2 Duo processzorral kapjuk, 4 GB RAM társaságában (16 GB-ig bővíthető!). Merevlemezből 500 GB-ot kapott az kisebbik, míg 1 TB-ot a nagyobb változat, de mind a kettőt kérhetjük 2 TB háttértárral is.

Szintén a választott konfigurációtól függ, hogy NVidia 9400M, ATI Radeon 4670, vagy ATI Radeon HD 4850 grafikus vezérlővel visszük-e haza a gépet. A korábbi MacBook Pro frissítéshez hasonlóan mostantól az iMacben is találunk beépített SD kártyaolvasót, de aki Blu-ray olvasóra számított, az kénytelen lesz beérni a megszokott SuperDrive-val. Természetesen van beépített webkamera, Bluetooth, wifi stb. A részletes konfigurációt és a variációs lehetőségeket itt találják olvasóink.

A gépet Snow Leoparddal és előre telepített iLife ‘09 szoftvercsomaggal vehetjük meg.

Rendesen átszabták a MacBookokat is, itt is megjelent az "unibody" ház, bár a MacBook Prókkal ellentétben maradt a fehér szín és lekerekítettebb a forma is. Van multi-touch trackpad, LED-es háttérvilágítású (glossy) képernyő és tovább (elvileg 7 órán át) bírja az akku is. Bővebb információkat itt találnak róla olvasóink

A nem különösebben népszerű Mighty Mouse-t is lecserélték. Az utód Magic Mouse a világ első multi-touch egere (mostantól ezt kapjuk minden új iMachez).
Az új egér felső részét leginkább egy track-padhez hasonlóan használhatjuk görgetésre, forgatásra stb. Erről videót is láthatnak az alábbi oldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója