szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Kicsit rendhagyó cikk ez, hiszen ezúttal nem fogunk újat mutatni, sőt kifejezetten olvasóink véleményére vagyunk...

Kicsit rendhagyó cikk ez, hiszen ezúttal nem fogunk újat mutatni, sőt kifejezetten olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak, hogy megtudjuk, miként vélekednek a Windows 7-re váltásról. Becslések szerint ugyanis jóval többen váltanak majd XP-ről Windows 7-re, mint annak idején a kissé betegesre sikerült Vistára.

A Windows 7 érezhetőbben jobbra (megbízhatóbbra és erőforrás-takarékosabbra) sikerült közvetlen elődjénél, az XP-nél pedig kényelmesebb, modernebb rendszer (persze az XP is tuningolható szinte a végletekig, ezt jól tudják állandó olvasóink). Ám a korosodó rendszer felett mára eljárt az idő, és ha a Microsoft beszünteti idővel a terméktámogatást is hozzá, a cégeknek is nyomós oka lesz váltani.

Ráadásul a Windows 7 az előzetes tesztjeink alapján is jónak és kényelmesnek bizonyult. Nincs benne semmi korszakalkotó, viszont valóban praktikusan használható, a Vistához képest pedig egy tünemény.

Tökéletes kihasználásához nem árt egy modern PC sem, kétmagos processzorral, legalább 2 GB RAM-mal és egy Windows Aero kompatibilis videokártyával. De dolgozni, irodai munkát végezni vagy levelezni, webet böngészni ennél gyengébb konfiguráción is lehet vele persze.

Erősödő konkurencia
Bár százalékosan még mindig hatalmas előnye van, a Windowst egyre jobban „szorongatja" az Apple és a különböző Linux disztribúciók. Az Apple Snow Leopardja egyre népszerűbb, igaz, a használatához szükségünk van egy eredeti Macintoshra is (legalábbis hivatalos és üzembiztos használathoz), ami elég drága mulatság a gazdasági válság közepette (a legolcsóbb Macről nemrég írtunk). Cserébe a magas árért viszont egy rendkívül kényelmes, gyors és megbízható rendszert kapunk, amely minőségi felhasználói szoftverekben is bővelkedik).
A Linuxra váltáson is egyre többen gondolkodnak az otthoni felhasználók közül, hiszen a pingvines rendszer is rengeteget fejlődött az elmúlt években. Már korántsem csak a rendszerbuherátorok számára jelent élményt a használata, ráadásul ingyenes, és még akkor sem kell hozzá erőgép, ha bekapcsoljuk a látványos asztali effekteket. Sajnos a Linux legnagyobb hátránya, hogy az elterjedt munkaszoftverek (például Adobe Photoshop, Flash stb.) egy része még mindig nem elérhető a platformra (bár sok esetben más, legtöbbször ingyenes megoldással helyettesíthetők lehetnek).
A böngészők piacán a Microsoft egyre rosszabbul áll, kérdés, hogy a Windows – ha nem is egy csapásra, de – nem jut-e hasonló sorsa, ahogy a konkurens rendszereket egyre többen „fedezik fel". Vagy éppen a Windows 7-nek köszönhetően kap majd szárnyra a redmondi rendszer?
Lássuk hát, miként vélekednek olvasóink a váltás lehetőségéről. Ki, mire vált, vagy éppen mit használ majd továbbra is?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Apró, de hasznos Windows 7 tippek

Addig is, amíg elkezdenek özönleni tudástárunkba a Windows 7 trükkök (persze már most is van jó  pár), lássunk pár...

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját