szerző:
techline.hu

A hordozható és egyre dizájnosabb hordozható számítógépekhez már hasonló táska dukál, de a hölgyek akár a...

A hordozható és egyre dizájnosabb hordozható számítógépekhez már hasonló táska dukál, de a hölgyek akár a kosztümjükhöz passzoló táskát is választhatnak. A nagyvárosokban egyre népszerűbb kerékpározás is hatott a táskák fejlesztőire, ugyanis az utóbbi időben megjelentek a vízálló, strapabíró, csomagtartóra erősíthető darabok is.

A notebook-táskák első generációja többnyire csúnya és unalmas volt, a gyártók igyekeztek praktikus, ám olcsón előállítható, szabványos táskákat adni a gépeik mellé. Ezek anyaga strapabíró, vízhatlan műszál, belső rekeszeikben pedig bőven akad hely a szükséges kiegészítőknek: az egérnek és a töltőnek, a külső zsebben pedig elférnek az iratok. Az árverseny erősödésével lassan eltűntek a táskák, a legtöbb géphez ma papírdobozt adnak, a tulajdonosra bízva a szállító alkalmatosság beszerezését. Aki nem akar flancolni és mindössze egy praktikus táskát akar, az a diszkontok és hipermarketek bármelyikében talál ilyet 3000-4000 forintért. Ezekkel többet nem érdemes foglalkozni, viszont utánajártunk, hogy milyen különleges, exkluzív és divatos táskák vannak még a piacon.

Kihajtható táska - Bárhol, bármikor
A notebook sokaknak igazi mobil irodát jelent, hiszen a gyors és viszonylag olcsó mobilinternetnek köszönhetően buszon, vonaton, szállodában vagy akár egy parkban üldögélve is éppen úgy dolgozhatunk, mintha íróasztalunk mellett ülnénk. Ez a táska igazi Jolly Joker, hiszen kihajtva egyetlen mozdulattal íróasztalt varázsolhatunk belőle, ahol a gép mellett az egérpad és az iratok is elférnek. Jó megoldás lehet olyan cégeknél, ahol a dolgozók nem fix helyet kapnak, hanem a notijukkal oda telepednek le, ahol épp van szabad asztal. A táska külsőre nem különösebben mutatós, viszont a formája jól hajaz a most divatos vállra akasztható táskákra, ráadásul akár biciklin is kényelmesen viselhető.

 

Csak nőknek
A laptop egykor a menedzserek státusszimbóluma volt, ám mára a fehér gallérosok nélkülözhetetlen kelléke, így a hölgyek is egyre többször használják. A gondosan összeállított ruhakombinációk mellett a bumfordi fekete táskák rosszul mutatnak, amit a gyártók is felismertek, színes és divatos kollekciókkal rukkolva ki. Ezek érdekessége, hogy külsőre divatos női táskáknak tűnnek, ám a belsejükben elfér a gép, a névjegykártyatartó, egy PDA és minden más, a munkához szükséges eszköz.

Praktikus megoldás, amikor a táska belsejéből kivehető a laptoptartó, így ha éppen nincs szükség gépre, klasszikus női táskaként használható. A táskákhoz természetesen színben passzoló kiegészítők is tartoznak. A jobb darabok bőrből, finom béléssel készülnek, áruk ennek megfelelően 30 000-40 000 forint is lehet.

Kerékpározáshoz – fitten
Budapest áldatlan közlekedési állapotainak pozitív mellékterméke, hogy mind többen váltanak kerékpárra, mégpedig annyian, hogy az irodaházak tárolóiban a későn érkezők nem feltétlenül találnak szabad helyet. Az irodában dolgozók jelentős részének munkaeszköze a notebook, ezért megjelentek a csomagtartóra erősíthető számítógép-táskák is. Ezek strapabíró, vízhatlan darabok, amelyeknél fontos, hogy egy mozdulattal le- és felszerelhetők. Többfunkciósak, így ha éppen nem kell számítógépet vinni magunkkal, normál táskaként is használhatók. Áruk márka és kivitel függvényében 15-40 000 forint között változhat.

Mobil iroda – minden egyben
A gyors mobilinternetnek, az elektronikus ügyintézésnek és az egyre kisebbre zsugorodó nyomtatónak/faxnak/szkennernek köszönhetően ma már gyakorlatilag minden funkció elérhető laptopról. Az ilyen mobil irodákhoz különleges táska (bőrönd) szükséges, amelyben a gép mellett a nyomtató és minden más szükséges kiegészítő elfér. Ezeknél a praktikum és a méret az elsődleges.

Hátizsák, akár kutyaszállításra is
A laptop-hátizsák az ázsiai, különösen a japán és a dél-koreai fiatalok körében vált először népszerűvé, ugyanis ezekben az országokban épült ki legkorábban a gyors, harmadik és negyedik generációs mobilinternet. A fiatalok itt online néznek filmeket, hallgatnak zenét, chatelnek egymással, de sok iskolatáskában a laptop az egyetlen tanszer. A fiatalok szeretik a hátizsákokat, ezért a gyártók hamar kijöttek az olyan modellekkel, amelyekben külön rekesz van a laptopnak. A laptop-hátizsákok extrém változatokban is kapható, ilyen például a kutyaszállításra is alkalmas verzió.

Napelemes töltő, sokat utazóknak
A hordozható számítógépek legbosszantóbb gyengesége a szűkös energiaforrás, hiszen egy normál akku körülbelül két órán át, míg egy kiterjesztett energiaforrás 4-6 órán át képes működtetni egy gépet. A sokat utazóknak jó megoldás lehet a napelemes töltővel ellátott hátizsák. Az egyik ilyen modell a gyártó adatai szerint 15 Watt áramot termel, amivel napsütésben 24 óra alatt képes feltölteni egy átlagos laptop akkumulátorát.

A kisebb kapacitású 4 Wattos változatok az MP3 lejátszók és a mobiltelefonok feltöltéséhez ideálisak: 1 órányi töltés után (napsütésben) egy iPod 3 órán át, míg egy mobiltelefon 1,5 órán át használható. A hátizsák tartalmaz egy beépített akkumulátort, ami a napelemen kívül autós szivargyújtóról is feltölthető.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Dolgozzunk kibelezett notebookon!

Pusztán a félreértések elkerülése végett tisztázzuk: nem a világ legvékonyabb notebookjára gondolunk.

techline.hu Tech

Mitől zöld egy notebook?

A környezetbarát notebookok „élete" a termék tervezésétől, a beszerzésektől, a legmodernebb alkatrészek...

techline.hu Tech

Notebook hét a Techline-on

Tipp-csokor notebookosoknakElső körben korábbi cikkeinkből készítettünk egy...

Megvan az X-Faktor 2019 győztese

Megvan az X-Faktor 2019 győztese

Vízjeget találtak a Marson, alig 2,5 centimétert kell leásni hozzá

Vízjeget találtak a Marson, alig 2,5 centimétert kell leásni hozzá

Halálos vége is lehet a találkozásnak a pókkal, amelyik lila tojásokat rak

Halálos vége is lehet a találkozásnak a pókkal, amelyik lila tojásokat rak

A színháztörvényről a Fülkében: Mindent letarolnak

A színháztörvényről a Fülkében: Mindent letarolnak

260 millióval drágultak a Fradi-edzőpályák a Népligetben

260 millióval drágultak a Fradi-edzőpályák a Népligetben

Colin Firth válik

Colin Firth válik