szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legelképesztőbb USB-s fegyverekEgy igazi geek imádja az USB-s kiegészítőket, legyen az kulcstartó, lámpa vagy akár...

A legelképesztőbb USB-s fegyverek
Egy igazi geek imádja az USB-s kiegészítőket, legyen az kulcstartó, lámpa vagy akár fegyver.
Tovább a cikkhez >>>

Photoshop: készítsünk láthatatlan embert!
Az egyik legnépszerűbb Photoshop-technika a figurák, alakzatok eltüntetése a fotóról, anélkül, hogy a manipuláció szembetűnő lenne. De hogyan is csinálják a profik? Lássuk!
Tovább a cikkhez >>>

Kipróbáltuk: iPod Nano 5G - videokamerával és rádióval
Az Apple slágerterméke kétségtelenül az iPod Nano, amely kis méretének és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően eddig is népszerű volt. Az új változatot pedig még jobban lehet szeretni.
Tovább a cikkhez >>>

Vuze: ilyen lesz a torrentezés jövője?
A fájlcserélés világát a torrent uralja, ez nem is kérdés. Sokan azonban félnek használni... A leggyakoribb ellenérv amit hallottam: „a torrentezés túl bonyolult, nem tudom kezelni", és a mondat végére tetszőlegesen behelyettesíthető a Bittorrent, az uTorrent vagy bármelyik másik kliens. Egy gyakorlott felhasználó persze most csak mosolyog, „ugyan mi ezen a bonyolult?" Nos, egy átlagfelhasználónak, aki maximum „jútyubozik" és e-mailezik, annak bizony maga a torrent kliens, illetve az egész eljárás (én is töltök, de mások is letöltenek tőlem, néha megy, néha nem megy, seed/peer, ratio, stb) könnyen kedvét szegheti.
Tovább a cikkhez >>>

Hangtalanul és gyorsan is lehet adatot tárolni
Sokszor hallani, hogy a kisebb hordozható gépekbe előszeretettel építenek SSD-ket, így azok működése gyorsabb és energiatakarékosabb, a súlyuk pedig kisebb lesz.
Tovább a cikkhez >>>

Több száz C64-es zene lejátszása, kényelmesen
A C64 igazi kultusz volt, de meglepő módon nemcsak magukba a játékokba voltak belebolondulva a rajongók, hanem azok zenéibe is. A Commodore 64 SID chipjeinek hangzásvilága meglehetősen egyedi volt annak idején. Aki akkor hallotta, valószínűleg nem felejti el, és még ma is könnyedén megkülönbözteti a C64-en készült dalokat bármi mástól.
Tovább a cikkhez >>>

Eltűnnek a mobilok!?
Szó sincs arról, hogy eltűnnének életünkből a mobiltelefonok, viszont érdekes metamorfózison mennek keresztül: egyre jobban elbújnak azokban a mobil eszközökben, amelyekre még nem találtak ki igazán jó nevet. Az év vége felé közeledve, áttekintjük, mire számíthatunk a mobiltelefonok világában a közeljövőben.
Tovább a cikkhez >>>

Notebook merevlemezének cseréje SSD-re
A flash memóriás tárolóknak számos előnyük van, így nem csoda ha egyre többen tervezik a hagyományos merevlemez lecserélését SSD-re. Ez a művelet egyre egyszerűbb, mert már olyan készleteket is árulnak, ami minden eszközt tartalmaz a cseréhez.
Tovább a cikkhez >>>

Érdekes trükkök a böngészősorban
Egy ígéretes, igaz, még csak béta állapotban lévő online szolgáltatásnak köszönhetően elég néhány karaktert beírnunk a böngészősorba, hogy azután elküldjük maguknak mindazt, amit érdekesnek találtunk a neten.
Tovább a cikkhez >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!