szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy egészen pontosan mit és hol forradalmasított a Warcraft sorozat,  arról nem cikket, hanem könyvet lehetne írni.

 Hogy egészen pontosan mit és hol forradalmasított a Warcraft sorozat,  arról nem cikket, hanem könyvet lehetne írni. A Warcraft-franchise (a Tomb Raider mellett) az egyik olyan mérföldkő a játékiparban, ami megmutatta, hogy bizony lehet hollywoodi vagy még nagyobb méretű üzletet kanyarítani egy számítógépes játék mellé is. A Blizzard számos rekordot tudhat a magáénak a sorozattal kapcsolatban. A Warcraft első része (Warcraft: Orcs & Humans) volt az első olyan stratégiai játék, amely igazi multiplayer lehetőséget kínált a PC-s játékosoknak (majd 1996-tól a Macintosh felhasználóknak is).

A sorozat negyedik része, a napjainkban az MMO-piacot uraló World of Warcraft, imponálóan magas, 11,5 milliós előfizetői táborával (plusz a kínai játékosok, amiről nincs adat, de biztosan nem „párezer”) szintén több rekordot ért el a játékpiacon. A Wrath of The Lich King nevű WOW kiegészítő a játéktörténelem leggyorsabban fogyó játéka lett - boltokba kerülésének első 24 órájában 2,8 millió darabot adtak el belőle, megdöntve ezzel minden rekordot (igen, még a The Sims rekordját is).  Az előző csúcstartó szintén a Warcraft volt: az előző kiegészítőből (Burning Criusade) 2,4 millió darabot adtak el az első napon, így elmondhatjuk, hogy a Blizzard gyakorlatilag saját rekordjaival versenyez.

A World of Warcraft havonta több mint százmillió dollár bevételt generál (2009 első negyedévében például 309 millió dolláros volt bevétel). Ugyancsak csúcstartó a support terén is: a játék üzemeltetéséhez több mint 2000 “gamemaster”-t foglalkoztat a Blizzard; ők a játékosok ügyes-bajos dolgaiban segítenek. Szintén ők uralják a legöregebb népszerű MMO címet is: 2004 óta a játék sikere töretlen. A WoW a játékipar egyetlen olyan terméke, amelyre rengeteg hivatkozás és utalást találhatunk filmekben és filmsorozatokban – a South Park például egy egész epizódot szentelt a játéknak, de a Stargate Atlantis szereplői is WoW-rajongók, és még sorolhatnánk.

Boldog tizenötödik szülinapot orkok, elfek, emberek és törpék!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt