szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két hete számoltunk be a Chrome OS-ről, a Google netbookokra fejlesztett operációs rendszeréről. Egyes külföldi portálok már tesztelhették a rendszert és videón is dokumentálták, hogy milyen gyorsan működik az a szoftver, amiből - egyszerűen fogalmazva - kiszedték a sallangot.

Az Engadget szerkesztősége a tesztelés után annyit mondott csak az USB-kulcsra helyezett Chrome OS-ról, hogy tényleg különbözik az eddigi oprendszerektől és teljesen meg is felel mindazon elvárásoknak, amiket vele szemben támaszthatunk: nem csupán gyorsabban tölti be a weboldalakat, hanem a gépindulást is másodpercekben, nem pedig percekben mérhetjük. Aki nem hiszi, az alábbi videóban szembesülhet a 6-7 másodperces indulási idővel.


Aki maga is szeretné kipróbálni az operációs rendszert, megteheti: az Engadget azt a verziót (Diet) ajánlja kipróbálásra, amit @hexxeh állított össze - a Chrome OS e verziója egy 1GB-os USB-meghajtóra felfér, igaz, hardvertámogatása még nem az igazi. A készítő azonban azt állítja: mindig letölthetővé teszi az oprendszer legújabb verzióját, így megéri időről időre visszanézni, letölteni és kipróbálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval