szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egy saját kezűleg készített képhez nincsen másra szükségünk, mint egy Photoshopra, és máris kezdődhet a kreatív...

Egy saját kezűleg készített képhez nincsen másra szükségünk, mint egy Photoshopra, és máris kezdődhet a kreatív karácsonyiajándék-készítés! Persze nem árt, ha előtte felszerelkezünk a szükséges „virtuális” szerszámokkal.

Először is, szükségünk lesz pár ecsetre (brush) - ezek segítségével egy mozdulattal varázsolhatunk fotóinkra hóesést, fenyőfát és minden egyebet, ami csak karácsonnyal kapcsolatos.

 Ezen a címen egy kezdőknek ideális kollekciót találunk: negyven darab, mesterien elkészített ecset várja, hogy használatba vegyük. A kollekcióban megtalálható minden: rénszarvas, jópofa hópihék, télapó (és télapósapka), és persze a karácsonyfa és annak díszítőelemei is.

Ha egy kicsit professzionálisabb, kevésbe rajzfilmszerű effektusokra vágyunk, akkor érdemes kipróbálnunk ezt az ecsetkollekciót . Nagyszerű (és élethű) hópelyhek gyűjteménye, egy-két egérkattintással fantasztikus hóesést varázsolhatunk képeinkre vagy képeslapjainkra.

Ha gyönyörű karácsonyfadíszekre lenne szükségünk képünk díszítéséhez, akkor töltsük le ezt a brush-gyűjteményt, így megspóroljuk a díszek rajzolgatását. (Az oldal bal felén található a „download” link).

Ecset tehát van bőven, de mit díszítsünk és dekoráljunk velük? Nos, megtehetjük, hogy családi fotóinkat „tuningoljuk fel” velük, de ha igazi karácsonyi képeslapot szeretnénk, akkor szükségünk lesz pár előre elkészített sablonra (template) is.

Ezen a címen jó párat találunk. A saját képeinket is könnyen beilleszthetjük, sőt mivel PSD fájlok, egyszerűen át is rajzolhatjuk/színezhetjük őket. Ha ez nem lenne elég, akkor ezen az oldalon több mint hatvan, profik által készített képeslapot és posztert tölthetünk le ingyen – nincs más dolgunk, mint ráírni személyes üzeneteinket, esetleg egy-két saját képpel testre szabni. Sőt ha van kedvünk, és az időnk is engedi, akkor saját képeslapot vagy albumot is összeállíthatunk ez előre elkészített elemekből.

Végül pár betűtípusra is szükségünk lehet, hiszen egy karácsonyi lapra, csak „karácsonyi” betűtípussal lehet írni. Ezen a címen tizenhat ingyen letölthető ünnepi betűtípust találunk. Ha ez nem lenne elég, akkor próbáljuk meg ezt az oldalt, itt aztán tényleg minden van, a behavazott betűtípustól a megfagyott ABC-ig...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!