szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban bemutattuk már a legjobb ingyenes Windows 7 tweaker megoldásokat, ezúttal viszont egy olyan alkalmazásról...

Korábban bemutattuk már a legjobb ingyenes Windows 7 tweaker megoldásokat, ezúttal viszont egy olyan alkalmazásról írunk, amely kicsit összetettebb azoknál. Egyetlen hátulütője, hogy a többet tudó Pro verzió nem ingyenes, de a 15 napos próbaverzió segítségével azért alkalmilag is helyrerázhatjuk leterhelt Windows 7-es rendszerünket, ha pedig bevált a program, mindössze 30 dollárt kell fizetnünk a regisztrációs kódért.
Az EnhanceMySe7en egy „minden egyben" jellegű program. A segítségével kitakaríthatjuk a Registryből a felesleges bejegyzéseket, törölhetjük a merevlemezről a hátramaradt átmeneti fájlokat, töredezettségmentesíthetünk, és lekérhetjük S.M.A.R.T. kompatibilis hardverünk aktuális adatait.
Emellett részletes információkat kérhetünk a gépünkön futó programokról és folyamatokról, és ha szükségét érezzük, a beépített StartUp menedzser segítségével letilthatunk automatikusan induló alkalmazásokat.

Infomációk a futó alkalmazásokról és folyamatokról

A program felépítése az Office 2007-ben megszokott szalagos rendszerű, és a fentiek még csak az első fül alatt helyezkedtek el. Ám további négy gyűjteményt is találunk még.
A Most used Tweaks fülre kattintva elvégezhetjük a legfontosabb rendszerbeállításokat annak érdekében, hogy gépünk valóban optimális tempóban működjön. Ugyanitt a biztonsági beállításokat is babrálhatjuk, illetve optimalizálhatjuk a hálózati beállításokat. Érdemes azonban körültekintően eljárni ezekkel az opciókkal, mert könnyen „hazavághatjuk" velük a rendszert, viszont kis hozzáértéssel valóban ízlésünknek megfelelőre alakíthatjuk a Win7 működését, anélkül, hogy kézzel kellene végigmatatnunk a Registryt.

Registry takarítás

A System fülre kattintva még ennél is kényesebb beállításokat változtathatunk meg, kezdve a különféle rendszerüzenetek letiltásától, a rendszer listáinak törlésén át a rendszermappák elérési útjának átírásáig. De ugyanitt testre szabhatjuk a Vezérlőpultot (mi jelenjen meg benne, s mi ne), illetve egy kattintással elérjük a legfontosabb rendszereszközöket is.
Az Optimatizations fül alatt kategóriákra osztva találunk néhány egykattintásos optimalizálási lehetőséget, amelyekkel gyorsan és egyszerűen optimalizálhatjuk a rendszer működési sebességét. Ugyanitt találjuk a rendszer helyrehozásához szükséges eszköztárat is, amelyek segítenek helyrepofozni esetlegesen sérült Windowsunkat.

Rengeteg beállítható opció, felosztva

Végül a Customizations részbe kerültek a „könnyedebb" opciók, amelyek elsősorban a rendszerprogramok működésének testre szabását hivatottak befolyásolni. Meghatározott ikonok eltüntetése, a Tálca lehetőségeinek ki-/bekapcsolása, a Windows Médialejátszó funkcióinak variálása stb.
De ugyanitt szerkeszthetjük a helyi menüt, lecserélhetjük a fájlhozzárendelések ikonjait, és letilthatunk rengeteg IE funkciót, hogy engedély nélkül senki ne módosíthassa azokat.
Mindent egybevetve, 30 dollárért egészen sok lehetőséget kapunk (vásárlás előtt persze érdemes kipróbálni a próbaverziót), de aki nem tart igényt az összes felsorolt lehetőségre, az ingyenes változattal is gatyába rázhatja esetlegesen rosszalkodó Windows 7-esét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A legjobb Gmail tuningolások

A Google Labs szolgáltatásait megtaláljuk a Gmail Beállítások között, illetve egy kis lombik ikon mögé  elrejtve.