szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Összhangba hozhatjuk a Binget és az Asztalunkat, legalábbis ami a háttérképet illet.

Összhangba hozhatjuk a Binget és az Asztalunkat, legalábbis ami a háttérképet illet. Márpedig a Microsoft online keresőjében folyamatosan más és más háttérképek várnak ránk, amitől a Bing egy kicsit színesebb is, mint a Google meglehetősen puritán felülete.
Akinek megtetszik valamelyik binges háttérkép, az egyszerűenn lementheti –  mondjuk az Internet Explorerben is – az Asztal háttereként, ám a Bing4Free elnevezésű apró alkalmazás segítségével akár automatikusan is váltogathatók az aktuális kereső-hátterek.

A jelenleg még béta verziós, ingyen letölthető program használata rendkívül egyszerű. Letöltés után kicsomagolhatjuk egy tetszőleges mappába, az elindítás után pedig azonnal kezdődik a letöltés. A Bing4Free automatikusan összegyűjti és letölti a Bing legutóbbi háttérképeit (akár az 50 utolsót is, ezt igényeink szerint beállíthatjuk). Ezekről nézőképet kapunk, és amelyik megtetszik, azt egy kattintással beállíthatjuk háttérképként (így kényelmesebb válogatni, mintha „végigkattognánk” az összes képet a Bingen).
Kérhetjük azt is a programtól, hogy megadott időközönként váltogassa a képeket az Asztalon, illetve arra is utasíthatjuk, hogy mindig töltse le a legfrissebb Bing-háttereket. Utóbbihoz persze hagynunk kell, hogy a kereső a háttérben fusson (lekicsinyíthető a Tálcára), ami sajnos elég jelentős mennyiségű RAM memória feláldozását jelenti, így lehet, hogy jobban járunk, ha csak a képek begyűjtését bízzuk rá, és a váltást manuálisan intézzük.
A Bing háttereinek többsége egyébként nagyon ízléses, csak éppen nem túl nagy méretűek, így ha a monitorunk nagy felbontásban működik, nem kapunk kristálytiszta képeket (bár egy háttérképnél ez nem mindig zavaró).
Ha viszont inkább a jó minőségű háttérképekre hajtunk, akár HD felbontásban is, akkor érdemesebb szétnézni a korábbi cikkünkben bemutatott háttérképgyűjtő oldalak valamelyikén.
Sőt, ha a háttérképek automatikus cseréjére vágyunk, arra is találunk erőforrás-takarékosabb megoldásokat. Ezekre is mutattunk példákat régebben. Windows 7 alatt pedig maga a rendszer is képes cserélni a háttérképeket, megadott időközönként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!