szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vista és a Windows 7 Aero felülete megosztotta a felhasználókat.

A Vista és a Windows 7 Aero felülete megosztotta a felhasználókat. Van, aki viszolyog az áttetsző ablakoktól, van, akinek tetszenek, sőt olyan is akad, aki nem bír betelni velük. Utóbbiak valószínűleg örömmel fogadják majd a Devianart oldalról letölthető áttetsző Notepad alkalmazást, amely nagyjából arra képes, amire a Windows saját Notepad (Jegyzettömb) alkalmazása: egyszerű szövegfájlok szerkesztésére.

A különlegessége abban áll, hogy a teljes felülete áttetsző, így gyakorlatilag a háttérkép elmosott részletét láthatjuk a szövegünk mögött, miközben írunk (már persze ha az alapbeállításokkal használjuk a Windows Aerót). A programablak alján találunk egy sor- és karakterszám-számlálót, és ha kedvünk tartja, akár a teljes képernyőn is dolgozhatunk. Változtathatjuk a betűk és a háttér színét, ha pedig végeztünk az írással, elmenthetjük a kész anyagot TXT formátumba. Nagyjából ennyire képes az áttetsző notepad, illetve pozitívum még, hogy ha kedvünk tartja, akár egy USB kulcson is magunkkal vihetjük, mivel telepítés nélkül futtatható (a .NET Frameworkre ugyan szüksége van, de az a Windows 7 esetében alapértelmezetten is megvan a rendszerben).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!