szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha Windows 7 béta verziónk van a gépen, és teljesre akarunk frissíteni, akkor ez alapból nem fog menni, a Microsoft...

Ha Windows 7 béta verziónk van a gépen, és teljesre akarunk frissíteni, akkor ez alapból nem fog menni, a Microsoft ugyanis az úgynevezett „clean installt” részesíti előnyben, és nem szeretné, ha mindenféle bétakódok maradnának hátra az update során. Előfordulhat azonban, hogy a felhasználó már annyira „belakta” a bétát, hogy nem szívesen gyalulná le a gépet. Egy apró trükkel rábírhatjuk a Win7-et arra, hogy frissítse magát bétáról – teljesre. 

Másoljuk be a telepítő DVD tartalmát a merevlemezre, vagy ami még jobb: egy bootolható USB drájvra. Másolás után nyissuk meg jegyzettömbbel az átmásolt telepítőből a Sources\cversion.ini nevű fájlt. A fájlban keressük meg ezt a bejegyzést: MinClient=7100

Ezt a sort kell megváltoztatnunk a jelenlegi Win7 verziószámra (azaz annak a Win7-nek a verziószámára, amelyre a frissítést rá akarjuk tenni). Javítsuk hát át ezt a sort erre: MinClient=7000

A probléma fele tehát megoldva: a telepítő így már minden további gond nélkül „rámászik” a béta verzióra is. Most már csak azt kell megoldani, hogy minden lehetséges telepíthető verziót lássunk a telepítő listájában (mert maximalisták vagyunk). Keressük meg az átmásolt telepítőben ezt a fájlt: Sources\ei.cfg

 

Nevezzük át a fájlt, hogy vissza tudjuk állítani, ha később esetleg kellene. Legyen mondjuk regi_ei.cfg. Nyissuk meg a jegyzettömböt, és készítsünk egy saját fájlt, benne a következőkkel:

[EditionID]
Ultimate
[Channel]
Retail
[VL]
0

Az „Ultimate” szót értelemszerűen cseréljük arra a verzióra, amit telepíteni szeretnénk, úgy mint: Ultimate, Professional, HomePremium, HomeBasic, Starter, majd mentsük el a sources\ mappába, ei.cfg néven.

Készen is vagyunk. Ha most az USB drájvról vagy a merevlemezről indítjuk a telepítőt, máris frissíthető, választható verziós telepítőnk lesz.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Apró, de hasznos Windows 7 tippek

Addig is, amíg elkezdenek özönleni tudástárunkba a Windows 7 trükkök (persze már most is van jó  pár), lássunk pár...

techline.hu Tech

A 10 legjobb Windows 7 tipp

Pillanatnyilag azonban ez a tíz a kedvencünk: vagy azért mert roppant hasznos, vagy pedig azért mert egyszerűen csak...

techline.hu Tech

Mennyire biztonságos a Windows 7?

Jó dolog az ízléses felület, és természetesen az sem hátrány, ha a rendszer nem „fagy ki alattunk” ötpercenként.