szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az új, Photoshop CS4 megjelenése sikeresen felkavarta az állóvizet a képmanipulálás rajongói között: új funkciók, új...

 Az új, Photoshop CS4 megjelenése sikeresen felkavarta az állóvizet a képmanipulálás rajongói között: új funkciók, új lehetőségek, gyorsabb működés és OpenGL-támogatás. A Photoshop jobb, mint valaha. Mi sem akartunk kimaradni a jóból, így idén is megpróbáltunk érdekes és hasznos Photoshop-tippeket és -leírásokat szállítani. Lássuk, mire kattintottak a legtöbben 2009-ben!

Az emberi hiúság idén is győzedelmeskedett, így 2009 egyik kedvence a ráncok eltüntetése volt. A dolog nem túl bonyolult, és már Photoshop CS2-vel is működik. Mennyivel olcsóbb ez, mint a plasztikai sebészet, ugye?

Mindenki szeretné magát viszontlátni egyszer egy filmplakáton. Szerencsére könnyen mozisztárt faraghatunk magunkból, ha van egy jó fényképünk és egy Photoshop a gépünkön. 

Minden kezdő „Photoshopos” első kérdése: hogyan lehet valóban jól és viszonylag egyszerűen eltávolítani a hátteret egy képről? A téma népszerűsége érthető: bármilyen képmanipulációt is akarunk készíteni, előbb-utóbb szembesülünk ezzel a problémával. Ebben a tutorialban kigyűjtöttük az összes (majdnem az összes) lehetséges megoldást.

A Photoshop igen rendszer- és memóriaigényes szoftver. Szerencsére van pár trükk, amelyekkel felgyorsíthatjuk, sőt stabilabbá tehetjük: a Photoshop felgyorsítása idén is az egyik legnépszerűbb téma volt. 

És végül az abszolút győztes: ebben az évben is a hajukat színezték át legtöbben, vagy legalábbis megpróbálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!