szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Találgatások szerint a Google január 5-én mutathatja be a Nexus One elnevezésű első mobiltelefonját - írja a The New York Times napilap online kiadásában (www.nyt.com).

A keresőszolgáltatásáról ismertté vált óriáscég a készülék megjelenéséről részleteket nem közölt, azonban erre az időpontra összehívott egy sajtóértekezletet, amelyre az Android mobileszközökre szánt operációs rendszerrel kapcsolatban küldte ki a meghívókat. A Nexus One telefonról az első találgatások december elején jelentek meg az interneten, ezek szerint a telefon gyártója a tajvani HTC lesz, és az Android új verziója fut majd rajta.

A felsőkategóriás készüléket az amerikai felhasználók közvetlenül a Google-től vásárolhatják majd meg. Ez az üzleti modell pedig ellenkezik az Apple stratégiájával, amely szerint az iPhone-t egy-egy kiválasztott mobiltársaság szolgáltatásaihoz kapcsolva lehet csak beszerezni.

A napilap szerint a legfontosabb kérdés, hogy a Google milyen stratégiával kíván betörni a piacra, mert a Nexus One elterjedését jelentősen hátráltathatja, ha a készüléket magas áron próbálja értékesíteni. Elemzők szerint, ha készülékkel kapcsolatos költségeket a hirdetési bevételekből kívánja finanszírozni, vagy a szolgáltatókkal összefogva kedvező előfizetési stratégiát dolgoz ki, méltó ellenfele lehet Amerika legkedveltebb mobiltelefonjainak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó: Nem veszélyes, ha a Kínai Népköztársaság egyeteme folytat diplomáciai képzést Budapesten

Szijjártó: Nem veszélyes, ha a Kínai Népköztársaság egyeteme folytat diplomáciai képzést Budapesten

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott