szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Jó, hogy a Windows révén mindig kéznél, pontosabban gépnél van egy egyszerű számológép, azonban léteznek ennél...

Jó, hogy a Windows révén mindig kéznél, pontosabban gépnél van egy egyszerű számológép, azonban léteznek ennél ügyesebb megoldások is. Ezek közé tartoznak a Moffsoft kalkulátorai is, amelyek közül az egyik ingyenes, jóval nagyobb tudású párja azonban shareware, és csak 30 napig használható anyagi ráfordítás nélkül. Persze, amint látni fogjuk, ez utóbbit jó pár extra funkcióval megfejelték.
A kalkulátorokat letölthetjük külön-külön (exe fájlokként) vagy együtt, összecsomagolva is. Mindkét esetben innen.
Mindkét számológép telepítése a szokásos: egy telepítő varázsló lépéseit kell követnünk, de mindenekelőtt el kell fogadnunk a licencfeltételeket. Ha készen vagyunk a telepítéssel, már használhatjuk is a számológépeket, Kezdjük az egyszerűbbel, a FreeCalckal. A felület első pillanatban emlékeztet a Windows számológépre, de néhány beállítás csupán, s máris egy különleges kis kalkulátor néz szembe velünk.

Nem is emlékeztet a Windows szürke számológépére

Ismeri a fontosabb alapműveleteket, de ami a lényege, beállíthatjuk, hogy egy „szalagon” mutassa is, milyen számításokat végeztünk. Ez a „szalag” azután kinyomtatható, ami valóban hasznos funkció. A kalkulátor színeit az Options/Color Scheme menüpontban változtathatjuk: hatféle külső közül választhatunk. Beállíthatjuk, hogy a számológép állandóan a képernyőnkön legyen, illetve letehetjük az ikonját a tálcára. Ugyancsak kedvező, hogy az oldalán lévő fogópontok segítségével tetszőleges méretűvé növelhetjük, így azután mindig jól fogjuk látni a rajta lévő számokat.
Akinek azonban nem volna elég a FreeCalc tudása, és a Windows tudományos kalkulátora után vágyakozik, az mindenképpen próbálja ki a FreeCalc nagytestvérét, a Calculator 2-t. Ezt a számológépet ugyanis már jó pár érdekes funkcióval kiegészítették.

A Calculator 2-be még mértékegység átváltó is került

Így került bele mértékegység átváltó, mutatja a dátumot és az időt, s még bonyolult pénzügyi számítások is végezhetők vele, de persze az egyszerűbb változat jó tulajdonságait is megtartotta. Mint említettük, ezért a kalkulátorért már fizetni kell, de 30 napnyi időnk azért van arra, hogy kipróbáljuk, tényleg megéri-e a befektetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Videó: járókelők között raboltak ki egy idős férfit Ferencvárosban, senki sem állt meg segíteni

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik