szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Természetesen a Windowsban is található beépített fájlmásoló, amivel alapjában véve nincs is semmi probléma...

Természetesen a Windowsban is található beépített fájlmásoló, amivel alapjában véve nincs is semmi probléma, legfeljebb csak annyi, hogy lehetne kezesebb és gyorsabb. Mindenesetre, aki sokat másol kisebb-nagyobb fájlokat (és valamiért nem kedveli a Total Commandert – higgyék el, vannak ilyen felhasználók!), ráadásul szeretné minél gyorsabban és megbízhatóbban végezni a másolást, annak érdemes körülnéznie a neten, hiszen számos alternatív megoldásra lelhet. Weboldalunkon is mutattunk már be ilyeneket, például itt és itt.

Az alábbiakban egy újabb fájlmásoló akadt képzeletbeli horgunkra, így rögvest ki is próbáltuk.
Az Extreme Copy (letölthető innen) remek alternatívája a Windows fájlkezelőjének.

Egyszerű, gyors, megbízható – kell ennél több egy fájlmásolónál?

Letöltés után ki kell csomagolnunk a 2 Mbájtos zip fájlt, majd a telepítő varázsló segítségével pillanatok alatt a gépünkre tehetjük ezt a kezes kis segédeszközt. A Configuration menüpontban beállíthatjuk, hogy lecserélje-e a Windows beépített fájlmásolóját (miért is ne?), testre szabhatjuk a felületét (egyszerű és normál kinézet), sőt még hangokat is rendelhetünk a másolás befejezéséhez, ami tetszés szerinti .wav fájl lehet a gépünkről.
Ha ezután fájlokat másolunk az Intézőben, azonnal feltűnik az Extreme Copy kis ablaka, ahol szemügyre vehetjük a másolási sebességet, a másolásból már eltelt, illetve a hátra lévő időt. Bármikor megállíthatjuk a másolást, és tetszés szerinti időpontban folytathatjuk tovább. Ha több állományt másolunk, és közöttük hibás is akad, akkor ezt kihagyhatjuk a folyamatból, így nem dolgozunk (pontosabban nem dolgozik a gép) feleslegesen.
Az Extrem Copyval, állítja a leírása, 20-120 %-os másolásisebesség-növekedés érhető el. Nos, próbát tettünk, és átmásoltunk tíz, egyenként körülbelül 360 Mbájtos .avi fájlt egy hordozható merevlemezről a Windows XP-s gép merevlemezére. A Windows beépített másolójával ez 2 perc 57 másodpercig tartott, míg az Extreme Copyval pont két percig, ami, jó közepes értékként, egybevág a program fejlesztőjének állításával.
Annak tehát, aki sokat másol fájlokat, érdemes telepítenie az Extreme Copyt, ráadásul egyetlen fillért sem kell fizetni érte. Aki pedig a fejlettebb verziójára vágyik, nem egészen 20 dollárért megkaphatja az Extreme Copy Prót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!