szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 2010-es évet két új, vállalatoknak szánt nyomtatósorozattal kezdi az OKI – árulta el a cég hazai képviseletének...

A 2010-es évet két új, vállalatoknak szánt nyomtatósorozattal kezdi az OKI – árulta el a cég hazai képviseletének ügyvezetője. Érdi-Krausz Gábor hangoztatta: a cégek mindinkább a nyomtatók gyártóira támaszkodnak dokumentumkezelési folyamataik optimalizálásában, nyomást gyakorolva a költséghatékony technológiák és nyomtatásszervezési szoftverek alkalmazására. Az így támadt kihívásoknak minden gyártó másképp próbál megfelelni, az OKI kifejezetten ebben a szellemben fejlesztette új C610-es és C711-es sorozatait.
A C610-et inkább a kis irodák, csoportok számára, míg a C711-et a nagyobb részlegeknek ajánlja a gyártó. A különbség a terhelhetőségben is tetten érhető. A C610-est havi 75 ezer, míg a másikat 100 ezer oldalra méretezték. A C711-es sorozat a C710-es generációt váltja, míg a C610-es a korábbi C5950-es utódja. Közös jellemzőjük, hogy a teljesítményük még nagyobb, a percenkénti 34 színes és 36 fekete-fehér oldalnyi nyomtatási sebesség 10 százalékkal múlja felül elődeit. Az egyenes papírvezetésű készülékeket eleve nagy, 20 ezres kapacitású fotóhengerekkel szállítják. A C711-es alapmodell 630 lapos papírtálcát kapott, ám a lapkapacitása további tálcákkal akár 1690 lapra bővíthető. A C610-es esetében az alaptálca 300 lapos, a készülék maximális lapkapacitása pedig további 530 lapos tálcákkal 1460 lapra növelhető. Hordozóanyagok tekintetében az új modellek 250 g/m² tömegű papírra is nyomtatnak. A gépek robusztus felépítése gondoskodik arról, hogy hosszú távon is hibamentesen működjenek, amit egyébként az OKI hároméves ingyenes helyszíni szervizzel is garantál.
A közepes és nagy felhasználói csoportok munkáját számos megoldás támogatja. A C610 és C711 készülékekhez mellékelt DVD egy sablonkezelő, kiadványszerkesztő alkalmazást (Template Manager) is tartalmaz, amely lehetővé teszi névjegyek, CD-borítók és egyéb irodában használt hordozók egyszerű tervezését, testre szabását és kinyomtatását. A készülékek munkakörnyezetbe illesztését segíti az OKI Print Supervision szoftvere, amely márkától függetlenül lehetővé teszi az összes nyomtató távoli ellenőrzését is. A biztonságos nyomtatás funkció (Secure Print) a hálózaton át küldött bizalmas adatokat titkosítja.
A megbízható, egyenletesen magas nyomtatási minőség és a kellékanyagok ára lehetővé teszi, hogy egy vállalkozás házon belül nyomtassa minden marketinganyagát is. A kihelyezett nyomtatás házon belülre vitelével akár 10 milliárd forintot lehet megspórolni évente Magyarországon – mutatott rá Érdi-Krausz Gábor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!