szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Tegyük fel, hogy egy valóban terjedelmes, mondjuk 1,5 GB-os állományt szeretnénk elküldeni valakinek.

Tegyük fel, hogy egy valóban terjedelmes, mondjuk 1,5 GB-os állományt szeretnénk elküldeni valakinek. E-mail szóba sem jöhet, szerencsénkre azonban jó pár fájlmegosztó oldal szolgáltatása közül választhatunk, például innen.
Az újabbak közé tartozik a We Transfer info nevű oldal, ami talán azzal tűnik ki, hogy közel 2 GB-os állományokat is megoszthatunk a segítségével, mégpedig hihetetlenül egyszerűen és persze ingyen.
Az egyelőre béta fázisban lévő szolgáltatás használatához nincsen szükség regisztrációra. Egyszerűen lépjünk fel a weboldalra, kattintsunk a Try it now! gombra, majd az újabb ablakban (ahol az előnyök felsorolását találjuk angol nyelven) a Go-ra.

Elsősorban a türelmesebb felhasználóknak érdemes egy próbát tenni vele

Ezután a plusz jelre kattintva töltsük fel az állományt, majd adjuk meg barátunk, illetve a saját e-mail címünket, s ha gondoljuk, fűzzünk valamilyen megjegyzést is „szállítmányunkhoz”. Ezután kattintsunk a Transfer gombra, és egy százalékot mutató skálán láthatjuk, hogy a rendszer dolgozni kezd. Nos, ezúttal nem fog ártani egy kis türelem, úgyhogy – a megosztani kívánt fájl méretétől függően – nyugodtan elmehetünk meginni egy, sőt több kávét is, de persze nem ígért szupertempót a szolgáltatás. Némi felüdülést hoz, hogy a feltöltés közben állandóan változó háttérképeket látunk.
Ha kész a feltöltés, kapunk egy nyugtázó üzenetet az e-mail címünkre, amiből láthatjuk, hogy sikeres volt a tranzakció, illetve az esetleges hibákról is értesülünk. Ugyanebben az időben a partnerünk is kap egy üzenetet, hogy a levelében található Download gombra kattintva, letöltheti az állományt, amit a mi előre megadott mail címünkről küldtek neki (így tudja, hogy kitől érkezett a küldemény).

Megérkezett a küldemény

A továbbiakban már nincs is más dolgunk, mint kijelölni a célkönyvtárat, és elkezdeni a letöltést.
Mint említettük, ezzel a szolgáltatással óriási fájlok megosztására is van lehetőség, azonban senki se higgye, hogy itt sokáig tárolhatja is a fájljait. A We transfer.info ugyanis két hét után törli a feltöltött fájlokat.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!