szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A fenyegetés annyira komoly, hogy a német kormánytól kezdve a Google-n és az Adobe-n keresztül mindenki felszólította...

 A fenyegetés annyira komoly, hogy a német kormánytól kezdve a Google-n és az Adobe-n keresztül mindenki felszólította felhasználóit és alkalmazottait: egész egyszerűen ne használjanak semmilyen verziószámú Internet Explorert addig, amíg a hibajavítás meg nem érkezik a Microsofttól. Az exploit már december óta ismert, s mivel a hackerek közzétették a weben, így elvileg bárki, bármilyen támadásra és adatlopásra felhasználhatja. A tűzfalak és egyéb biztonsági intézkedések egyelőre hatástalanok.

Az Aurórát decemberben használták a Google elleni támadásokhoz, de harminc másik cégtől (köztük a Yahoo, Symantec, Juniper Networks, Northrop Grumman, és Dow Chemical) is loptak el forráskódokat és üzleti adatokat az exploit segítségével. Az Auróra támadások hátterében a Google a kínaiakat sejti, de ez csak találgatás – a lényeg, hogy használjunk valamilyen alternatív böngészőt a javítás megérkezéséig. A McAfee és a Microsoft közösen dolgozik a javításon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Mennyire biztonságos a Windows 7?

Jó dolog az ízléses felület, és természetesen az sem hátrány, ha a rendszer nem „fagy ki alattunk” ötpercenként.

techline.hu Tech

2009 meglepő IT-biztonsági tényei

Aki nap mint nap a számítógép előtt ül, az maga is tapasztalta/tapasztalja a beszámoló első megállapítását, amely...