szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Kínai nagy tűzfalként is emlegetik a internet-cenzúrát, ami weboldalakat (pl.

Kínai nagy tűzfalként is emlegetik a internet-cenzúrát, ami weboldalakat (pl. IMDB vagy BBC) és szavakat egyaránt nem kímél Kelet-Ázsia legnagyobb országában. A szigorú szabályozás a szabad információáramlásnak próbál útjába állni, nehogy holmi felforgató ideológiák, eszmék zavarják meg a kínai népet. A sajátos kínai „intranetről” egyébként itt  is olvashatnak.


Az Information is Beautiful weboldal érdekes képet tett közzé: Kína térképét alakította ki tiltott szavakból.Megtalálható közöttük a vörös terror, a tibeti függetlenség, az agymosás, a kínai demokrácia, a Playboy, az erotika, sőt még egy szám is: 89, ami természetesen az 1989-es Tiananmen téri eseményekre utal. A látványos formájú „szószedetet” böngészve mindenesetre érdekes kép alakul ki Kínáról: a kormány elképzeléseitől eltérő politikai gondolkodás, no meg a szex ördögtől való (apropó, amúgy a listára az ördög szó is felkerült.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz