szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Coolirisről legutóbb akkor írtunk, amikor még a PicLens névre hallgatott, több mint egy évvel ezelőtt.

A Coolirisről legutóbb akkor írtunk, amikor még a PicLens névre hallgatott, több mint egy évvel ezelőtt. Azóta a programot átkeresztelték, és már jó ideje Cooliris néven fut, átszabott külsővel és plusz funkciókkal.
Aki még nem próbálta, annak itt az ideje, hogy megtegye, mert ez a böngészőkbe épülő képnézegető rendkívül látványos felületen keresztül nyújt lehetőséget a képek és videók gyors keresésére és a találatok kényelmes végignézésére.

A Cooliris valójában egy böngésző plug-in, amelyet használhatunk Windowson a Firefoxban (3.0-tól), a Chrome-ban (a 4-es bétától), az Internet Explorerben (7-es és 8-as verziókban), illetve OS X-en a Firefoxban és a Safariban (Snow Leopard alatt sajnos csak akkor, ha átállítjuk 32 bites módra a Safarit). Miután beépült a választott böngészőbe, kapunk egy gombot, amelynek a segítségével azonnal előhívhatjuk a felületet és indíthatjuk is első keresésünket. Kereshetünk különféle keresőmotorokra támaszkodva (Google, Bing) vagy kifejezetten kép- illetve videogyűjtő oldalakon, mint a Picasa, a Flickr, a Devianart vagy a Youtube és a Hulu.

A találatokat egy 3D-s „falon” nézhetjük végig, mindenre ránagyíthatunk, a videókat lejátszhatjuk, és persze a kor szokásainak megfelelően mindent azonnal megoszthatunk másokkal. Kérhetünk slideshow-szerű vetítést is, és tehetjük mindezt ablakban vagy teljes képernyőn.

A Channels részben témák szerinti tartalmat is találunk, így például mozielőzeteseket, sőt Flash játékokat is, amelyekkel közvetlenül a Cooliris felületén játszhatunk. Mi több, adott esetben akár a számítógépünkön lévő képeket is tallózhatjuk a Cooliris segítségével,  ha a My Computer opciót választjuk.
A felület nagyon látványos, kifejezetten élmény tallózni vele a képeket, videókat vagy éppen a játékokat.

Mobilra is elérhető
Egészen pontosan iPhone és Android platformokon kereshetünk képeket és videókat a Cooliris mobil változatával. Mi egyelőre csak az iPhone-os változatot tudtuk tesztelni, az teljesen jól használható. Sokkal kényelmesebb vele képeket keresgélni, mint mondjuk a mobil Safariban megnyitott Google képkeresővel.

A megtalált képek pedig letölthetők a Photos alkalmazásba, illetve megoszthatjuk azokat e-mailben vagy mondjuk a Twitteren. De a Youtube-on is kényelmesen kereshetünk így.
Az androidos változattal egyelőre a Google Nexus One mobilján találkozhatunk.

Blogokhoz
A Cooliris látványos felületét egyébként saját blogunkba, weboldalunkba is beépíthetjük. Ehhez a http://www.cooliris.com/express/builder oldalon találunk egy kis segítséget, amellyel pillanatok alatt generálhatunk „embed” kódot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hasznos Google Chrome kiegészítők

A sorba már az Internet Explorer 8 is igyekszik felzárkózni, hiszen ott is számos pluszt tölthetünk le, és úgy tűnik...

Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Tállai: 1,6 millió család és félmillió cég kérte a törlesztési moratóriumot

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával