szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Először is: nagyon menő.

Először is: nagyon menő. Másodszor: biztosak lehetünk benne, hogy nem sok embernek van ilyen, kocka körökben tehát bizonyára komoly népszerűséget vívhatunk ki vele magunknak. Harmadszor: ha leejtjük és eltörik, akkor sincs gond. Csak újból össze kell rakni.

A Rensellaer egyetem diákja, Luke Anderson érdekes hobbival dicsekedhet: számítógépeket és egyéb IT-s eszközöket épít be, legóból készült házakba. A dologban az igazi érdekesség az, hogy Luke pontosan olyanra készíti ezeket a lego-műveket, mint az eredeti számítógépház, illetve jelen esetben router-doboz.

Luke egy Linksys WRT54GL routert használt, amelynek belső részeit gondosan eltávolította, majd megpróbálta az eredeti WRT54GL dizájn replikáját létrehozni lego-kockákból. Természetesen mindezt úgy, hogy a router továbbra is működőképes legyen, beleértve az összes portot, de még a villogó LED-eket is. Szerencséjére az eredeti router mérete (160 mm x 144 mm) passzol a lego-kockák méretéhez, mivel utóbbiak mindegyike osztható/szorozható 8 mm-rel.

 

Luke a Creative Common License keretében ingyenessé tette az egész dokumentációt és folyamatot, így ha lego-router-t akarunk otthonra, nincs más dolgunk, mint letölteni ezt az 5 MB-os, nagyon részletes kézikönyvet, megvásárolni a hozzávalókat, és máris kezdhetjük az összeszerelést. Csak legyen hozzá elég türelmünk. 

Ha inkább teljes számítógépet akarunk „összelegózni”, ahhoz is van letölthető útmutató, igaz ez már jóval nagyobb munka: 1039 lego-darabkára lesz szükségünk, valamint az ingyenes MCLAD nevű szoftverre, ami olyan, mint egy AutoCAD, csak éppen lego-darabkákkal.

További őrült és érdekes legózások találhatók Luke hivatalos blogján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A legviccesebb 404 oldalak

A hősidőkben a 404 csak a böngésző  vagy a szerver által generált szabvány hibaüzenet-oldal volt, később azonban...

techline.hu Tech

A legelképesztőbb USB-s fegyverek

Igen fegyver – mert ilyen is van. Megijedni persze nem kell: a számítógépes geek általában igen békeszerető fajta.

techline.hu Tech

2009 legviccesebb IT reklámjai

Szerencsére a kreatívok hamar rájöttek, hogy az IT/elektronika és az internet is, ugyanolyan termék, mint bármi más.

techline.hu Tech

2009 legjobb internetes poénjai

Bár az „internet meme” kifejezést a magyar nyelvben még nem nagyon használjuk, a sima "mém" kifejezést annál inkább.