szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Program Scheduler egy aprócska és könnyen konfigurálható alkalmazás, amelynek a segítségével akár több programot is...

A Program Scheduler egy aprócska és könnyen konfigurálható alkalmazás, amelynek a segítségével akár több programot is elindíthatunk a megadott időpontokban. Mivel erre a Windowsban alapból megtalálható Task Scheduler is képes, a Program Scheduler két dologgal tud csak labdába rúgni mellette: nemcsak elindítani tudunk vele programokat, hanem megadott időben leállítani is, illetve a segítségével leállíthatunk egy megadott időpontban akár különféle Windows folyamatokat (csak ki kell választanunk a listából az éppen aktív folyamatokból a megfelelőt, és megadni a leállítás időpontját).

Programok időzített indítása és leállítása

A már felvett tennivalókat szüneteltethetjük, vagy adott idővel eltolhatjuk az indításukat, ha szükséges. Ez is mindössze néhány gombnyomás.
Bár a Program Scheduler nem tud annyit, mint mondjuk a Windows 7 időzítője, kezdők számára sokkal áttekinthetőbb. A folyamatok adott időpontban történő leállítása pedig inkább a haladóknak jelenthet nagy segítséget. Persze érdemes körültekintően használni, nehogy a kívánt időpontban a leállított folyamatokkal együtt a Windowst is „elkaszáljuk”.

Folyamatok leállítása megadott időpontban

A program nagyon egyszerűen használható, mi egyetlen dolgot hiányoltunk belőle, amire viszont a Task Scheduler képes: ez pedig az időzített akciók adott időközönkénti megismétlésének a lehetősége. Kárpótlásul viszont nem kell telepíteni, letöltés után azonnal futtatható, és akár egy USB memóriakulcson is magunkkal hordhatjuk, hogy mindig kéznél legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!