szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 700 millióan károsultak az adatvesztések miatt 2005 óta a KPMG nemzetközi Data Loss Barometer felmérése szerint, közülük 2009-ben több mint 100 millióan a Heartland Payments Systems áldozatai voltak.

Az adatvesztéseket illetően a legveszélyeztetettebb a kormányzati szektor, ott következett be a tavalyi 570 incidens  negyede, amit az egészségügyi szektor követ 15 százalékkal.

A KPMG Magyarországra is kiterjedő európai Identity & Access Management (IAM) felmérése szerint a megkérdezettek fele egy vagy két projektet indított már az azonosság- és jogosultságkezelés témában, amire a válság miatt sem szánnak kevesebbet.

Magyarországon a banki és kormányzati szektorban költenek a legtöbbet IAM programokra; a nagyobb cégek 100-200 millió forintot, a kis- és közepesek 50-70 millió forintot szánnak erre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!