szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A BumpTop az egyik legjobb 3D-s asztal megoldás Windowsra, ahogy azt korábbi cikkünkből már megtudhatták.

A BumpTop az egyik legjobb 3D-s asztal megoldás Windowsra, ahogy azt korábbi cikkünkből már megtudhatták. Mostantól azonban nemcsak a Windows-felhasználók tehetik érdekesebbé vele a rendszert, hanem a macesek is.
A BumpTop OS X-en futó változata, szintén nem a teljes rendszerfelületet, mindössze a Desktopot alakítja térbelivé, ami azért nemcsak frissítő látványt jelent, hanem néhány új funkcióit is.
A mappák és fájlok ikonjait egymásra halmozhatjuk, egyenként vagy csoportosan változtathatjuk a méretüket, elrendezhetjük őket mozaikszerűen stb. Az egymásra halmozott ikonok között az egér görgetőjével is tudunk tallózni, illetve ha duplán kattintunk rájuk, a program szétteríti őket az Asztalon átnézésre. Sőt, egy kattintással rendezhetjük fájltípus szerint is az összes Asztalon lévő ikont.

Kedvünkre berendezhetjük a virtuális szobát

A képekről, videókról, dokumentumokról stb. egyébként ugyanúgy megkapjuk az ikonos nézőképet itt is, mint a hagyományos OS X Asztalon.
Fontosabb anyaginkat felaggathatjuk a falakra, és a jegyzetelés is egyszerűsödik a BumpTop használatával, mivel post-it fecnikkel is teleaggathatjuk a falakat.
A program együttműködik a rendszer megszokott szolgáltatásaival, így a Spaces, QuickLook és az Exposé is gond nélkül használható. Sőt, akinek multi-touch egérpaddal ellátott MacBookja vagy Magic Mouse egere van, használhatja azt is az extra funkciók elérésére (például a szokásos kétujjas nagyításra).
A BumpTop valóban 3D-s élményt kínál: ha duplán kattintunk a falakra, „beléphetünk” az addig felülnézetből látott virtuális szobába, és ugyanígy körbe is nézhetünk benne, hogy jobban szemügyre vehessük a falakra helyezett objektumokat.

Bár alapértelmezésben elég sivár kis szobát kapunk, természetesen a padló és a falak egyaránt hangulatosabbá tehetők háttérképekkel. Ezzel növelhetjük akár a térhatást is, amelyen egyébként egy kicsit ront, hogy a mappák és az ikonok feliratai sajnos nem alkalmazkodnak a nézőponthoz.
Ettől függetlenül jópofa és látványos megoldás a BumpTop, bár a gyakorlati haszna azért megkérdőjelezhető. Az alapverzió ingyenes, de ha minden funkciót ki szeretnénk használni és korlátlan számú feljegyzést írni vele, akkor bizony be kell ruháznunk a Pro változatra, amely 29 dollárért lehet a miénk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit