szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan játékokkal és az iPhone okostelefonnál megismert alkalmazásokkal kínálja nagysikerű elektronikus könyvolvasóját, a Kindle-t az Amazon.


Az internetes áruház nem sokkal azt megelőzően jelentette be a fejlesztéseket, hogy a rivális Apple vélhetően hamarosan előáll új tábla PC-jével, amely felkavarhatja az e-olvasók piacát.

A Kindle fejlesztései között az Electronic Arts mobilegysége is elérhető lesz, vagyis az olvasón olyan játékokat is lehet majd játszani mint a Tetris puzzle és a Scrabble betűkirakó.

Az áruház tervei szerint az új alkalmazások mellett a lehető legtöbb e-könyv kínálásával akarja még vonzóbbá tenni az olvasót a vevők szemében. Kritikusok ugyanakkor megjegyezték, hogy a Kindle fekete-fehér kijelzője csökkentheti néhány új alkalmazás élvezetét.

A hírek szerint az Amazon új fejlesztései révén például olyan útikönyv is használható lesz a Kindle-olvasón, amely az éppen aktuális időjárás szerint kínál programokat. De a Kindle-tulajdonosok hamarosan különleges szakácskönyveket is használatba vehetnek, ezek a vendégsereg nagysága és ételpreferenciái szerint ajánlanak majd recepteket.

Az Apple várhatóan jövő héten San Franciscóban mutatja be új tábla PC-jét, amely e-olvasóként is használható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!