szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Firefox 3.

A Firefox 3.6 alig egy hete jelent meg, a fórumok azonban máris összehasonlítgatásoktól és persze őrült vitáktól hemzsegnek. A Mozilla ugyanis ugrásszerű sebességnövekedést ígért, így több sem kellett az igazi sebességőrülteknek, máris hemzsegnek a benchamarkok a neten.

Újdonságokban nincs hiány az új Firefoxban: a natív videókat immár teljes képernyős módban is lejátszhatjuk (magyarul nem kell lejátszó, a böngésző maga jeleníti meg a videókat), a betöltési idő gyorsabb lett, és a Javascript is gyorsult.

A WOFF (Web Open Font Format) formátum gondoskodik a webes „letölthető” fontok korrekt megjelenítéséről. Új CSS utasításokat is támogat a vadonatúj tűzróka: gradient (színátmenet), háttér-átméretezés, és az ún. „pointer events” támogatás is megjelent.

Ráadásul bekerült a Persona fantázinávre hallgató funkció  – ennek a segítségével egy kattintással testre szabhatjuk kedvenc böngészőnket.

De mi is a helyzet a sebességgel? Nos, az elszánt benchmark-készítők szerint az új Firefox saját magánál gyorsabb ugyan, sőt immár háromszor olyan gyorsan rendereli a JavaScript kódokat, mint az Opera – a Chrome vagy a Safari azonban még mindig magasan elhúz sebesség tekintetében, mindkettő kb. kétszer olyan gyors, mint a legújabb verziójú Firefox.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Honnan jut pénzhez a Mozilla?

A cég 2008-as eredménye 76,8 millió  dollár, ami ötszázalékos növekedés az előző üzleti évhez képest.

techline.hu Tech

Varázsolja el a Firefoxot!

Témákat találni a Firefoxhoz igen egyszerű, mint ahogy a telepítésükhöz sem kell pilótavizsga.