szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barack Obama elnököt gyalázó üzenetekkel szemetelték tele hackerek 25 amerikai kongresszusi képviselő honlapját csütörtökre virradóra.

A hackerek röviddel azután lendültek támadásba, hogy Obama szerda este 9 órakor belefogott az unió helyzetét értékelő beszédének elmondásába a törvényhozás két háza előtt.

A hivatalos kongresszusi oldalakat feltörő internetes kalózok kicserélték a képviselők nyitólapját, s helyükbe Obama személyét támadó alpári nyelvezetű szövegeket helyeztek el.

Az egyik zavaros, részben portugál nyelvű üzenet így hangzott: "F-- OBAMA!! Red Eye CREW !!!!! O RESTO E HACKER !!! by HADES; m4V3RiCk; T4ph0d4 - FROM BRASIL." A gyalázkodó szövegek másnap hajnalig fenn voltak a honlapokon.

A támadók nem válogattak: demokrata párti és republikánus párti politikusok oldalait egyaránt tönkretették.

Egy demokrata párti kongresszusi munkatárs rámutatott: a hackerek akciója annak ellenére sikeres volt, hogy az utóbbi években nagy figyelmet fordítottak a kongresszusi oldalak biztonságára. A támadást a magát Red Eye Crew-nak nevező csapat vállalta magára.

Nancy Pelosi házelnök valószínűleg vizsgálatot fog kezdeményezni; a kongresszus egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben.

Internetes guruk szerint a Red Eye Crew évek óta hallat magáról, több ezer hackertámadás írható számlájukra. A csoport egy tagja 453 kormányzati oldal ellen hajtott végre vandál támadást tavaly augusztusban Brazíliában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt