szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Comodótól megszokott módon a System Cleaner is ingyenesen tölthető le, és ami nem utolsó szempont, már a...

A Comodótól megszokott módon a System Cleaner is ingyenesen tölthető le, és ami nem utolsó szempont, már a telepítéstől kezdve képes magyarul kommunikálni a felhasználóval (bár azért akadnak benne angolul felejtett gombok, illetve néhol kicsit olyan a fordítás, mint a Google Translattel készült volna).
Külsőleg nagyon hasonlít a korábban bemutatott Comodo Backupra, csak itt értelemszerűen kissé más menüpontokat találunk.

Akad néhány probléma...

Nevezetesen, van Registry-tisztitó, lemeztisztító, eltakaríthatjuk a személyes adatokat, találunk Autorun menedzsert (ez valójában a Windows indításakor automatikusan nekilóduló szoftverek kikapcsolására ad lehetőséget) stb. Egyszóval mindent, amit a hasonló alkalmazásokban el szoktak helyezni, egy kis Windows-tweakelési lehetőséggel megspékelve.
Van egy gombos karbantartási lehetőség is, amely automatikusan végigmegy a bejelölt műveleteken, majd ajánlatot tesz a fellelt szemét (felesleges Registry-bejegyzések, átmeneti fájlok stb.) törlésére. Ilyenkor akár fájlonként, bejegyzésenként is megszabhatjuk, mivel mi történjen. Ha úgy állítjuk be a programot, takarítás előtt létrehozhatunk egy visszaállítási pontot is, illetve backup is készülhet a törölt állományokról.

Választhatunk, mi maradjon meg

Érdekesség még a Pucoló menüpont, amelyben visszaállíthatatlanul törölhetünk bármit a gépünkről. Érdemes vele nagyon körültekintően bánni, mert ha ezzel egyszer likvidáltunk bármit, azt már nem nagyon fogjuk tudni visszaszerezni erre szakosodott célszoftverekkel sem!!!
A körültekintés persze a program többi funkciójának használatakor is elengedhetetlen, ahogy minden más lemeztakarító szoftver esetében is.
A Comodo System Cleaner egy jól használható és hatékony rendszerkarbantartó program, amelyet ingyen tölthetünk le a készítők oldaláról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Takarítsunk Macintosh-t!

Az OS X alatt a programok eltávolítása az esetek többségében megoldható...

Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Hirtelen több millióan kezdtek Daft Punkot hallgatni, miután a duó bejelentette, hogy befejezik

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda

Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda