szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy ablakot kihúzunk az Asztal jobb oldalára a Windows 7-ben, azt a rendszer úgy méretezi át, hogy teljesen elfedje...

Ha egy ablakot kihúzunk az Asztal jobb oldalára a Windows 7-ben, azt a rendszer úgy méretezi át, hogy teljesen elfedje a képernyő jobb oldalát. Ugyanígy megoldható ez a bal oldalon is, illetve ha a képernyő tetejére rántunk egy ablakot, akkor az átméreteződik teljes képernyősre. Ennek Windows XP-re történő átültetéséről már írtunk korábban, az Aero Snap elnevezésű programmal ez könnyen és profin megoldható.

Kényelmesen rendezhetjük el ablakainkat

Azonban van még ennél is praktikusabb megoldás, amely egyaránt használható XP-n, Vistán és Windows 7-en. Ez pedig nem más, mint az Acer Gridvista.
A program telepítése után az ablakok fejlécének jobb oldalán néhány új gombot fedezhetünk fel, illetve kapunk egy kék monitor ikont a Tálcára is. Utóbbira kattintva a Grid configuration menüpontban tudjuk megszabni, hogy milyen rácsszerkezetet szeretnénk használni az ablakok elrendezésére. Ha több monitorunk van, megszabhatjuk azok együttes használatát is.
Az ablakok fejlécében található három új gomb közül az elsővel adhatjuk meg az adott programablak elrendezését, illetve ugyanitt tehetjük áttetszővé is azt.

Új gombok a fejlécben

A második gombbal határozhatjuk meg, hogy a kiválasztott ablakot minden egyes elmozdításkor valamelyik mezőbe lehessen-e helyezni, vagy a megszokott módon akarjuk-e mozgatni azt az képernyőn. Végül a harmadik gomb szintén praktikus funkciót rejt: a kiválasztott ablakot „lebegtethetjük” vele a többi fölött.
Nagyjából ennyit tud tehát az Acer Gridvista. Nem nevezhető korszakalkotó újításnak, viszont számtalan esetben lehet hasznos, ha sok ablakkal dolgozunk és szeretnénk azokat néhány mozdulattal átláthatóan elrendezni.
Windows 7 alatt a program gond nélkül együttműködik a rendszer saját ablakelrendezési funkciójával, így mindkettő előnyeit kihasználhatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben