szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostanra az információ vált az egyik legértékesebb árucikké, ugyanúgy bűnözők próbálják megszerezni, ahogy a tolvajok a pénztárcánkat egy tömött villamoson. Vessük be ellenük a hackereket!

Egyre többet hallunk hazai hacker-támadásokról, adatszivárgásról, adathalász-próbálkozásokról, interneten terjedő férgekről és egyéb, népszerű alkalmazások hibáit kihasználó kártevőkről. Az elmúlt évek technológiai fejlesztései fantasztikus lehetőségeket tártak fel előttünk, átalakították egész társadalmunkat, de nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy egyúttal új kihívások elé állítottak minket, amelyeknek meg kell, hogy feleljünk.

Fel kell készülnünk tehát az informatikai támadások ellen is. Ezt azonban, gondolhatják, úgyis már megtette mindenki. De vajon honnan tudhatjuk, hogy azok a védelmi mechanizmusok, beállítások, eszközök, amelyeket megvásároltunk, bevezettünk, kikényszerítünk, valóban megvédenek-e minket avagy sem? Nos, itt lép színre az etikus hackelés. Tudjon meg még többet az etikus hackelésről a techline.hu cikkéből!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hogyan legyünk etikus hackerek?

Magyarországon egyedüálló, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő tanfolyamot indít a NetAcademia Oktatóközpont. A kurzus keretén belül a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők, akik így sokkal hatékonyabban védhetik meg rendszereiket.

hvg.hu Világ

Amerikai olaj után is kémkedtek a kínai hackerek?

Legalább három amerikai olajtársaságot is internetes támadások értek az elmúlt időszakban, amelyek egyes feltételezések szerint a Google elleni hackertámadásokhoz hasonlóan szintén Kínából eredhettek – közölte cikkében a Christian Science Monitor.

hvg.hu Világ

Clinton Kínát támadja a Google-hackerek miatt

Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere csütörtöki, az internet szabadságáról szóló beszédében elítélte a hackertámadásokat, amellyel magasabb szintre emelte a Kínával a témában folytatott vitát – írta a Guardian.

Bari Máriusz Tech

Etikus hackelés: már Magyarországon is

Korábban már beszámoltunk a NetAcademia Oktatóközpont tréningjeiről, amelyeken a számítógépes rendszerek védelméért felelős etikus hackereket képzik. Az Ethical Hacking tanfolyamok a nemzetközi EC-Council szervezet előadóinak részvételével folytatódnak.

Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Bölcsészdiplomával sikeres agrárkarrier: egy magyar vállalkozó története

Bölcsészdiplomával sikeres agrárkarrier: egy magyar vállalkozó története

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó