szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Google hivatalosan nem erősítette meg (de nem is cáfolta), hogy legújabb fejlesztésük a "Google Zümm" eredeti...

Bár a Google hivatalosan nem erősítette meg (de nem is cáfolta), hogy legújabb fejlesztésük a "Google Zümm" eredeti nevén Google Buzz egyfajta Twitter-másolat lenne, a fejlesztési irány erre enged következtetni. A Gmail-felhasználók már eddig is tudtak egymásnak üzeneteket hagyni a Gchat-en, a Google csevegőjén keresztül (ezek az üzenetek akkor is megmaradtak, ha a felhasználó közben kijelentkezett) – csak éppen eddig nem volt rá mód, hogy ezek az apró bejegyzések időrendben archiválásra kerüljenek. 

A Gchat legújabb frissítése után a szolgáltatás egyfajta Twitterként működik majd, még a szlogen is hasonló: oszd meg másokkal, mit csinálsz most éppen.

 

 A fanatikus Google-rajongók máris a Twitter végét jósolják, sőt néhányan már "Gwitter"-ként emlegetik a szolgáltatást. Bár a Twitter végét jósolni egyelőre még nagyon merész dolog lenne, az biztos, hogy a Google jelentős előnnyel indulhat ezen a piacon is, hiszen egy pillanat alatt integrálhatja a Buzz-t a Youtube vagy a Picasa milliós felhasználói táborába, kényelmesen és egyszerűen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Itt a világ első Twitter-albuma!

A SuperCollider nevű ingyenes szoftverrel „lefordítják” a zenéket, így azok bekódolt változata elfér 140 karakteren...

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

256 újabb áldozata van a járványnak, 5300 fölött az új fertőzöttek száma

256 újabb áldozata van a járványnak, 5300 fölött az új fertőzöttek száma

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya