szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Amióta az iPhone napvilágot látott, egymást érik a különféle hasznos és kevésbé hasznos, sőt olykor egyenes...

Amióta az iPhone napvilágot látott, egymást érik a különféle hasznos és kevésbé hasznos, sőt olykor egyenes megdöbbentő alkalmazások, amelyek e telefonon futtathatók. Feltehetőleg ez utóbbi csoportba érdemes sorolni egy houstoni bőrgyógyász, dr. Greg Pearson által készített programocskát, amely – állítja fejlesztője – eltünteti a pattanásokat és még a ráncokat is csökkenti.
De miről is van szó? Nos, ha az AcneApp-ot (amely 1,99 dollárért vehető meg az Apple App Store-ban) futtatjuk mobilunkon, kékre, illetve pirosra változik annak képernyője. A 420 nanométeres kék fény öli a baktériumokat, amelyek felelőssé tehetők a pattanások kialakulásáért, míg az 660 nanométeres piros fény a kollagén-termelődést serkenti, ami tudvalévőleg jó hatással van a ráncokra. Azaz nem kell bőrgyógyászhoz, kozmetikushoz járnunk, elég, ha elindítjuk az alkalmazást, és akár telefonálás közben is megtörténhet bőrünk kezelése.

Állítólag jót tesz a pattanásoknak

Mindez remekül hangzik, azonban annak számszerűsítésére, hogy vajon mennyire hatékony egy ilyesfajta „kezelés”, egyelőre még várnunk kell. Maga Pearson doktor is úgy nyilatkozott a New York Timesnak, hogy még klinikai vizsgálatok tucatjait kell elvégezniük ahhoz, hogy bizonyossággal állítsák, tényleg van hatása az iPhone-os kezelésnek.

A fórumozók azonban nem restek megosztani véleményüket a nagyközönséggel: van, aki egész egyszerűen és tömören felesleges marhaságnak titulálja az alkalmazást, más viszont arról számolt be, hogy neki bizony már háromnapos „iPhone-használat” után eltűntek a pattanásai. Egy próbát, gondolhatnánk, mindenképpen megér, hiszen a nem egészen kétdolláros kiadás senkit sem ver a földhöz, viszont érdemes meghallgatni azt a doktornőt is, aki felelőtlenségnek tartja, hogy spektrumelemzés nélkül bocsátanak ki egy ilyen alkalmazást, utalva arra, hogy esetleg káros, ibolyántúli sugárzás is érheti a felhasználót.

QR kód a programhoz:

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Intelligens otthon iPhone-nal

Control4 My House UIA Control4 My House UI az otthonunk főbb berendezéseinek irányítására szolgál, a légkondicionálón...

techline.hu Tech

Festene a mobilján? Így teheti!

Annak idején mutattunk már egy nagyszerű, cross-platform alkalmazást azoknak, akik szeretnének a számítógép...