szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban bemutattuk már a legjobb weboldalakat, amelyek szinte kimeríthetetlen kincsesbányái a nagy felbontású...

Korábban bemutattuk már a legjobb weboldalakat, amelyek szinte kimeríthetetlen kincsesbányái a nagy felbontású, igényes háttérképeknek. Sőt, adtunk néhány tippet arra nézve is, hogy mit csináljunk, ha automatikusan cserélődő háttérképeket szeretnénk használni.
Ám a „statikus” háttérképek helyett használhatunk állandóan változó tartalmú képeket is.
Tehetünk például állandóan frissülő földgömböt vagy időjárás térképet is háttérnek, vagy akár videókat is.

Működő órák az Asztalon
Ezúttal a fentiek mellé mutatunk egy másik érdekes lehetőséget: működő órákat tehetünk a rendszer hátterének. Mindez pillanatok alatt megoldható, ráadásul akár ingyen is.
Először is le kell töltenünk egy szoftvert, amely segít a különleges háttérképek működésre bírásában. Ez Windowsra lehet a Dexpot, amely személyes használatra ingyenes (ráadásul magyarul is használhatjuk), OS X-re pedig a Wallpaper Clock, amely gyancsak díjmentesen használható. Linuxon a Screenletet használhatjuk.

Csak megadjuk a mappát és máris válogathatunk

Windowsra egyébként nagy választék van ilyen programokból, a Chameleon Clock például nagymestere az órás megoldásoknak, viszont fizetős szoftver. A Dexpot azonban – amely amúgy virtuális asztalok létrehozására hivatott – remekül megoldja ezt a kérdést is, bár kicsit elrejtették benne az opciót: a Beállítások ablakban a Beépülők és Extrák részben kell bejelölnünk a Wallpaper Clock lehetőséget, majd a Beállítás gombra kattintva megadni a mappát, ahol órás háttérképeinket tartjuk. Ettől kezdve már egyértelmű a működés.
Az OS X-es program még ennél is egyszerűbben működik: elindítása után a menüsorban található ikonra kattintva választhatjuk ki a telepített órás háttérképek közül a nekünk tetszőt, a telepítés pedig egy dupla kattintást jelent a letöltött háttércsomagon (ilyenkor viszont egyben törli is azt az eredeti helyéről!).

Számtalan variációt találunk

Szóval programunk már van a legnépszerűbb platformokra, már csak órás háttérképet kellene szerezni valahonnan...
Ez sem gond! Látogassunk el a VladStudio weblapján az ilyen háttérképeket egybegyűjtő aloldalra, és válogassunk kedvünkre. Rengeteg ízléses és látványos órás hátteret tölthetünk le innen, s ami a lényeg: ingyen.

OS X alatt is remekül működik

Akad néhány extra változat is, ezeket már csak regisztrált tagok tölthetik le, de a regisztráció szerencsére nem hatalmas összeg, így ha valóban szükségét érezzük a különlegesebb háttereknek, érdemes előfizetni mondjuk 3 hónapra. Ilyenkor egyébként nemcsak órás háttereket, hanem rengeteg Photoshop-oktató anyagot és több száz nagy felbontású „hagyományos” háttérképet is letölthetünk.
Aki pedig esetleg saját órás háttér készítésén törné a fejét, annak emitt egy kis angol nyelvű segítség az induláshoz.

Ha valakinek nem tetszenének az órás háttérképek, válogathat egyéb témákból is korábbi cikkeink alapján. Még a Star Wars rajongóknak is adtunk külön tippet annak idején, egészen egyedi fotók letöltésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!