szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Annyira sokszor, hogy ha utánaszámolunk, akkor kiderül, életünk során többet fogjuk az egeret, mint...

 Annyira sokszor, hogy ha utánaszámolunk, akkor kiderül, életünk során többet fogjuk az egeret, mint házastársunk/szerelmünk kezét, többször mozgatjuk az egeret az egérpadon, mint amennyiszer egy írószerszámot mozgatunk a papíron, és ha dinamót kötnénk az egérre, akkor a vele végzett mozgások életünk során annyi energiát termelnének, amivel eljuthatnánk a holdra (igaz, csak oda… vissza már nem). Ráadásul, ha minden klikkelésért kapnánk egy centet, akkor nyugdíjas korunkra olyan gazdagok lennénk, mint Hugh Hefner.

A fenti mókás statisztikák persze csak azokra a felhasználókra vonatkoznak, akik valamennyire „kockák” – a mai világban, azonban már nehéz nem kockásodni, hiszen még ha nem is szeretjük a gépeket, vagy nem érdekel a téma, a munkahelyünkön, iskoláinkban akkor is rákényszerülünk a klikkelgetésre.

 

Egérfétisünk van tehát, szeretjük a szép egereket, mosolyogva megnézzük a világ legrondább egerét, és ha kapunk ajándékba egy dizájnos beviteli eszközt, ami mellesleg ceruzát is hegyez és van benne FM rádió, akkor örülünk. Father Mouse valószínűleg maga sem gondolta, hogy találmánya ilyen híres lesz – mi azonban most megtaláltuk a világ legkockább egerét, amire már mi is azt mondtuk, hogy „ez kérem már sok…”

Az OOMouse névre hallgató eszköz fanatikus Office-felhasználóknak készült, de nagyon elborult geek-ek is hasznát vehetik. Található rajta egy analóg joystick (!), tizennyolc különböző gomb, amelyeket ötvenkét-féle funkcióra tudunk beprogramozni. Minden gombnak háromféle használati módja van: key, keypress, és macro. Természetesen a görgők is kattinthatók, azaz egyúttal gombként is funkcionálnak, sőt az egér 512 Kbájtos flash memóriával is rendelkezik, itt tárolja a beállításainkat. Az ára csekély nyolcvan dollár, a kérdés csak az, hogyan tudunk ennyit funkciót megjegyezni?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Bőr-egér menedzsereknek

Az elsősorban menedzserek számára, akiknek a funkció mellett a külcsín is fontos.

techline.hu Tech

Aki feltalálta az egeret

Doug Engelbart már ezerszer elmondta az újságíróknak: sajnos már nem...

techline.hu Tech

Jön az érintőképernyők évtizede

A számítógép-ember közötti kommunikációt jobbítva, a kutatók már elég korán, nagyjából az 1960-es években második...