Tetszett a cikk?

Február 22-i sajtótájékoztatóján Eilat Mazar, a Héber Egyetem régészprofesszornője újabb szenzációs bejelentéssel lepte meg a bibliai régiségek iránt érdeklődő közönséget: megtalálták Jeruzsálem Salamon korában épült városfalának maradványait - olvasható a Bibliai Régészet blogon.

A fal az Ofel (a Templomhegyet és Dávid városát összekötő völgynyereg) keleti felén, a Kidron-patak völgyének nyugati lejtőjén található. Eliat Mazar professzornő „nagy valószínűséggel” a Kr. e. 10. századra teszi keletkezését, részben más városok falaival összehasonlítva, részben az itt talált kerámialeletek alapján. Egy hatalmas „négykamrás” kaput is találtak ugyanitt, amely erősen emlékeztetett a korábban Megiddóban, Gezerben, Beersebában, Asdódban és Hacórban talált „hatkamrás” kapukra. A kapu magassága 6 méter - írja a blog szerzője.

További részletekért látogasson el a blogra, kattintson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Megtalálták Jeruzsálem bizánci főutcáját

Az Izraeli Régészeti Hatóság által vezetett ásatások a jeruzsálemi Óváros szívében alátámasztották egy 1500 éves térkép adatait - olvasható a Bibliai Régészet blogon.

hvg.hu Tech

Törökország tíz legizgalmasabb régészeti látványossága

A todayzaman.com webszájt összeállította Törökország tíz legizgalmasabb régészeti lelőhelyét. Ezeket elsősorban a turisták szempontjból vizsgálták, és a látogathatóság is fontos szempont volt a sorrend megállapításakor.