szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eltűnt a Skype hivatalos letöltőoldaláról a Skype Lite és a Skype for Windows Mobile változata.

Világszerte milliók használják a Skype VoIP ingyenes és/vagy olcsó kliensét chatre, hívásokra és videohívásokra. Bárki megteheti, akinek van szélessávú internet-hozzáférése, hangszórója és mikrofonja illetve skype-olásra alkalmas telefonja. Eddig utóbbi csoportba tartoztak a Windows Mobile tulajdonosok is, de február végétől nem elérhető a Skype Lite és a Skype for Windows Mobile - hívta fel a figyelmet a geek.com. A Skype hivatalos indoklása szerint ezek nem biztosítják ugyanazt a felhasználói élményt, mint amit a Skype iPhone-ra készített változata vagy a Symbian telefonokra írt verzió.

Aki jelenleg használja a Skype for Windows Mobile verziót, a jövőben megteheti, a Skype Lite változat azonban már csak idén él, ha pedig akadna új ügyfél, annak nincs lehetősége letölteni a programot.

A Skype Windows Mobile rendszerű okostelefonokra fejlesztett verziója 2006. végén jelent meg. Akiben felmerül a kérdés, miért dönthetett így a Skype, annak magyarázat lehet, hogy az okostelefonok megjelenésekor a Microsoft piacvezető volt, ám folyamatosan veszített e szegmensben a piaci részesedéséből, és jelenleg nincsenek nagy tömegek, akik a Skype Lite-ot vagy a Skype for Windows Mobile-t használnák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Tévékbe építik a Skype-ot

Az interneten keresztül ingyenes hang- és videobeszélgetést lehetővé tévő Skype-telefon hamarosan televíziókészülékekbe beépítve is elérhető lesz.

hvg.hu Tech

Az eBay megválik a Skype-tól

Hónapok óta kérdéses volt, hogy az online aukciós oldal mihez kezd az IP-alapú telefonálást kínáló céggel. Áprilisban még úgy tűnt, önálló részvénytársaság lehet a Skype-ból, most azonban sokkal valószínűbb, hogy magánbefektetők kezébe kerül.

Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden

Rendszeresen megverte és ki is rabolta idős édesapját egy férfi Érden

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz